Bevrijdingsfeest gaat door ondanks krap budget

ZEEWOLDE • Di 23 april 2019 | 22:42 • Dinsdag 23 april 2019 | 22:42

Het Bevrijdingsfeest in Zeewolde gaat, ondanks een krap budget, gewoon door. Dat zegt de voorzitter van het 5 Mei Comité Zeewolde.

De gemeente Zeewolde maakte onlangs bekend dat ze maximaal 1.500 euro meebetaalt aan het evenement. Het comité had om 5.000 euro gevraagd. Het financiële gat hoopt de organisatie te dichten door hulp van buitenaf.

Dorpsfeest
"We staan behoorlijk in de min, maar willen toch kijken of de bevolking met ons het feest tot een succes wil maken. We willen echt graag een gratis dorpsfeest", aldus voorzitter Peter de Vries. "We hebben alleen dringend meer sponsoring nodig, zeker nu de gemeente zich zo bescheiden opstelt."

Veteranen
Het Bevrijdingsfeest wordt gehouden op het evenemententerrein naast het skatepark. Op het programma staan onder meer een zeskamp, gedichten van kinderen en een demonstratie door VN-militairen. "We hadden contact met hen via de Veteranenschool en ze hebben toegezegd dat er een voertuig naar Zeewolde komt, maar ook veteranen en kogelvrije vesten die bezoekers even aan mogen. Daar moet je wel sterke benen voor hebben, want ze schijnen tien kilo te wegen", aldus De Vries. 's Avonds zijn er optredens van dansers en muziekartiesten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel