Speciale serie 'Vrijheidsinterviews' bij Omroep Flevoland

FLEVOLAND • Wo 24 april 2019 | 9:24 • Woensdag 24 april 2019 | 9:24

Omroep Flevoland zendt vanaf woensdag 24 april acht ontwapenende interviews uit over het belang van het maken van vrije keuzes. In aanloop naar 5 mei interviewt presentatrice en actrice Dolores Leeuwin een diverse groep bekende en onbekende Flevolanders.

De interviews gaan in op het jaarthema ‘In vrijheid kiezen’. Het eerste interview dat uitgezonden wordt, is met Willy van der Most, het hoofd Kennis en Collecties bij Batavialand. De interviews worden na de nieuwsuitzending van Omroep Flevoland uitgezonden.

Flevoland is dit jaar gastheer voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en het Bevrijdingsfestival Flevoland organiseert zij op 5 mei naast het festival, een reeks aan activiteiten op weg naar 5 mei. Waaronder deze acht vrijheidsinterviews op bijzondere vrijheidsstoelen die door de provincie trekken.

Overzicht van de interviews
Willy van der Most, hoofd Kennis en Collecties bij Batavialand

Sander Beers, veteraan en gediend tijdens de Bosnische oorlog in ’93-‘94

Tom Draisma & Corine Kistemaker, over hun ervaringen met dekolonisatie in Azië en Afrika

Mardjan Seighali, vluchtte van Iran naar Nederland

Maarten Frank de Jong, ‘bleekneusje’ op Urk

Elsbeth Gruteke, predikant in Zeewolde

Tom Nauta, teamchef politie in Almere Buiten Hout

Famke Allaart, deelnemer dichtwedstijd ‘Dichter bij 4 mei'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel