Voorbereidingen bouw campus begonnen

LELYSTAD • Wo 24 april 2019 | 11:04 • Woensdag 24 april 2019 | 11:04

Nabij scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad zijn de voorbereidingen begonnen voor de bouw van de nieuwe campus. Op de locatie waar de zeven gebouwen van de campus voor vmbo en havo/vwo komen te staan, worden de rietvelden afgeschraapt.

Daarna wordt het terrein bouwrijp gemaakt en gaat waarschijnlijk eind mei de eerste paal de grond in.

De bouw kan beginnen, nadat de gemeenteraad vorige week heeft ingestemd met verhoging van het bouwkrediet. De gemeente had gerekend op 55 miljoen euro, maar doordat aannemers hogere prijzen zijn gaan rekenen komt het prijskaartje nu uit op 64,5 miljoen euro. De gemeente kan nu de aannemer contracteren.

De nieuwe campus met de naam Porteum vervangt de drie afzonderlijke scholen voor voortgezet onderwijs in Lelystad (De Rietlanden, Scholengemeenschap Lelystad (SGL) en De Arcus). De scholen worden samengevoegd om een breder aanbod aan opleidingen te kunnen aanbieden. De drie afzonderlijke scholen werden te klein om alle vakken in het pakket te hebben. Ook maakt de samenvoeging een betere aansluiting van opleidingen mogelijk.

Door de vertraging bij de aanbesteding opent de campus een jaar later de deuren. Dit wordt nu het schooljaar 2021-2022.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel