Nieuwe hevels Westermeerdijk werken niet goed

TOLLEBEEK • Wo 24 april 2019 | 16:08 • Woensdag 24 april 2019 | 16:08

Twee permanente waterhevels, die moeten zorgen voor geschikt water voor boeren in Noordoostpolder, werken nog niet goed. Waterschap Zuiderzeeland begon vorig jaar september met de aanleg van de hevels op de Westermeerdijk bij Tollebeek. Die hadden op 1 april gebruiksklaar moeten zijn.

De hevels moeten zoet water vanuit het IJsselmeer binnenlaten in de polder. Het water uit de sloten in het gebied heeft nu een te hoog zout- en ijzergehalte voor de 3800 hectare aan intensieve landbouw en de bollenteelt.

Lek en missende kabels
Bij testen deze maand bleken de hevels niet goed te functioneren. Zo is één hevel lek en voor de tweede is de energievoorziening nog niet op orde. Daarvoor moeten nog verschillende kabels worden aangelegd.

Als tijdelijke oplossing zijn er nu 10 waterslangen over de dijk bij Tollebeek gelegd. Die moeten ervoor zorgen dat er alsnog genoeg zoet water het gebied binnenkomt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel