Man in hoger beroep vrijgesproken van drugssmokkel

ALMERE • Wo 24 april 2019 | 16:09 • Woensdag 24 april 2019 | 16:09

Een man uit Almere is woensdag door het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken van drugssmokkel. De Almeerder kreeg eerder van de rechtbank 6 jaar cel opgelegd voor zijn ‘belangrijke’ rol in een bende drugssmokkelaars. Maar het hof is er twee jaar later van overtuigd geraakt dat de Almeerder te goeder trouw was.

De Almeerder was de eigenaar van het transportbedrijf en de vrachtwagen waarin de drugs werden gesmokkeld. Zijn advocaat wist het hof ervan te overtuigen dat de Almeerder een naïeve goedwillende ondernemer is, die door de drugssmokkelaars voor de gek is gehouden.

De bende smokkelde honderden kilo's harddrugs naar Engeland. De drugs waren verstopt in een grote rol staal die talloze keren heen en weer werd gereden. De Almeerder was de enige verdachte die is vrijgesproken in hoger beroep. De acht andere leden van de drugsbende kregen straffen tot 9 jaar. De hoofdverdachte, de eigenaar van een autobedrijf, moet een boete van twee miljoen euro betalen. Een miljoen meer dan de rechtbank had opgelegd. Verder nam het hof alle straffen over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel