Jorn (18) beëdigd tot burgerraadslid

DRONTEN • Vr 26 april 2019 | 12:27 • Vrijdag 26 april 2019 | 12:27

Net 18 geworden en meteen de politiek in. Jorn Weessies is donderdagavond als burgerraadslid beëdigd voor de PvdA tijdens de raadsvergadering van Dronten.

Raadsleden worden tijdens verkiezingen gekozen. Burgerraadsleden kunnen door partijen zelf worden voorgedragen. Een burgerraadslid krijgt geen zetel in de raadszaal, maar kan wel debatteren over onderwerpen tijdens commissievergaderingen.

"Tijdens vergaderingen gaat het veel over de toekomst. Dat is de toekomst van jongeren, en toch zie je die weinig in de raadszaal. Daarom vind ik het belangrijk om bij de politiek betrokken te zijn", aldus Weessies.

De Drontenaar is vooral geïnteresseerd in de onderwerpen uit het sociale domein. "Denk aan jeugdhulp en ouderenzorg. Onderwerpen waar je in je eentje weinig aan kan veranderen. Onderwijs is natuurlijk ook heel belangrijk, zeker voor jongeren."

Een toekomst in de politiek ziet Weessies ook wel zitten. "Ik denk dat ik Bestuurskunde ga studeren, en daarna wil ik op een ministerie gaan werken. Ik wil dus zeker wel die kant op ja!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel