Koninklijke onderscheiding voor vier Zeewoldenaren

ZEEWOLDE • Vr 26 april 2019 | 12:15 • Vrijdag 26 april 2019 | 12:15

Burgemeester Gerrit Jan Gorter heeft in kunstpaviljoen De Verbeelding in Zeewolde vanochtend aan 4 Zeewoldenaren een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

Jan Geijteman (60)
Geijteman heeft zich jarenlang ingezet voor de zorg en emancipatie van drugsverslaafden, dak- en thuislozen en mensen met een complexe sociale problematiek in Zwolle. Sinds 1996 zet Geijteman zich in om verschillende groepen mensen met meervoudige problematiek te helpen. Dit deed hij in zijn vroegere functie als straatwerker en begeleider van jongeren en tegenwoordig als sociaal ondernemer. Op zijn initiatief zijn verschillende projecten opgezet, waardoor de problematiek rond verslaving in beeld kwam bij de politiek.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Gerard van Mispelaar (68)
Van Mispelaar zet zich al sinds 1982 in bij diverse activiteiten. Zo is hij vrijwilliger bij de DOP-viering (Dienst Onder Leiding van Parochianen). Hij gaat gemiddeld één keer in de maand voor in de kerkviering en bereidt deze ook voor. In het verleden is hij onder meer medeoprichter en penningmeester van de rooms-katholieke parochie Sterre der Zee in Zeewolde geweest. Sinds 2005 is hij voorzitter van een koor bij dezelfde kerk. Bij het Kerkcentrum Open Haven zorgt de heer Van Mispelaar voor de inrichting van de zalen.

Bert van de Kieft (70)
Van de Kieft heeft zich jarenlang ingezet voor de recreatieve watersport in Zeewolde. Hij is sinds 1991 als vrijwilliger/bestuurslid actief bij de Watersportvereniging Zeewolde. Van 1999 tot 2002 was hij voorzitter van de vereniging. Naast zijn bestuurswerk gaf hij onder meer zeilles aan de jeugd en organiseerde hij wedstrijden, zoals de clubkampioenschappen en de Nederlandse Kampioenschappen Flying Junior. Ook was Van de Kieft betrokken bij Sailwolde. Momenteel is hij nog actief voor de Stichting Puur Zeewolde.

Niek Kuijpers (75)
Kuijpers heeft zich jarenlang ingezet op het terrein van seniorenwelzijn. Sinds 1990 is Kuijpers als vrijwilliger betrokken bij verschillende activiteiten. Hij is onder meer penningmeester geweest en lid van van de financiële commissie van de R.K. geloofsgemeenschap De Goede Herder. Hij zet zich al sinds 2005 in voor de Katholieke Belangenorganisatie voor senioren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel