Kinderen verkleed als dieren treden op voor de koning

DRONTEN • Zo 28 april 2019 | 15:29 • Zondag 28 april 2019 | 15:29

Een kleine dertig kinderen van dansschool Joy-4All uit Dronten hebben zaterdag opgetreden voor Koning Willem Alexander en zijn familie. De kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar waren verkleed als dieren die wonen in Dierenpark Amersfoort. Met een toneelstukje wilde het dierenpark zichzelf presenteren op Koningsdag.

De voorbereidingen voor het optreden in Amersfoort werden in het geheim getroffen. "Zij hebben ons gevraagd om daaraan mee te werken", vertelt Naomi Dingerdis van dansschool Joy-4All. "Er is een stuk van het dierenpark nagebouwd. Het was net alsof je in het dierenpark liep. Maar ze konden de dieren natuurlijk niet meenemen en daarom hebben we kinderen als dier verkleed een dans laten doen."

De kostuums van de jonge sterren zijn allemaal handgemaakt. In slechts 2,5 week tijd zijn alle pasjes en teksten door de kinderen geleerd. "Dus dat was best een beetje stressen. Ik ben nu ook helemaal kapot", zegt Naomi Dingerdis.

Slingeren met prinses Ariane
Over een drooggevallen sloot met een (namaak) krokodil konden de prinsesjes slingeren aan een touw. Alleen prinses Ariane durfde het aan, nadat ze eerst uitleg kreeg van twee Dronter 'apen'. De twaalfjarige prinses belandde in de armen van haar vader.

Koning Willem Alexander moest hardop lachen toen hij werd begroet door een van de leeuwen. Vanuit een grot kwam de leeuw naar buiten en zei: "Hier ben ik, de koning van de dieren." Alle andere dieren uit de dierentuin riepen hard: "Nee, daar is de koning!" en wezen naar Willem Alexander. Al lachend zwaaide de koning terug: "Hallo collega!"

Trots!
Koningin Máxima was erg onder de indruk van de jonge talentjes uit Dronten. Dat zei de koningin in een interview met RTL Nieuws. "Zo veel humor en zo veel creativiteit. Kijk, zo'n dierentuin, hoe ze dat allemaal hebben gedaan met de kinderen. Prachtig was het! Het was op een hele mooie manier door kinderogen bekeken en aan ons gepresenteerd."

"Het was een hele mooie manier, door kinderogen gekeken en aan ons gepresenteerd."

— Koningin Máxima, over optreden Joy-4All

"Het ging super. Het was echt zó leuk", blikt een trotse Naomi Dingerdis terug. "Het was helemaal te gek. Vooral ook omdat iedereen het gezien heeft. Het is door de NOS prachtig in beeld gebracht. En ook het dierenpark vond het geweldig. Het was echt iets bijzonders."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel