Yarden: "Klant merkt niks van geldproblemen"

FLEVOLAND • Do 2 mei 2019 | 6:24 • Donderdag 2 mei 2019 | 6:24

De Almeerse uitvaartverzekeraar Yarden ontkent dat de uitvaart van polishouders mogelijk niet volledig betaald wordt. Het bedrijf reageert daarmee op een publicatie van Het Financieele Dagblad. Volgens de krant lopen honderdduizenden klanten risico op een niet volledig vergoede uitvaart.

Yarden wilde alleen schriftelijk reageren en laat weten dat het klopt dat de financiële gezondheid van de maatschappij onder druk staat. "Yarden werkt op dit moment hard aan de versterking van haar buffers. [...] Het kost enige tijd om dit proces zorgvuldig te doorlopen. Die tijd is er ook omdat er geen druk op de liquiditeit is. Yarden kan de uitvaarten, die voor polishouders uitgevoerd moeten worden, gewoon uitvoeren", aldus de organisatie.

De maatschappij heeft nu een herstelplan ingediend bij toezichthouder DNB. Daarin staat hoe Yarden de buffers binnen een half jaar weer op de wettelijke norm denkt te krijgen. Heeft DNB geen vertrouwen in het plan, dan heeft het de macht om de verzekeringstak onder te brengen bij een andere partij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel