Wethouder Dijkstra langer ziek

ALMERE • Do 2 mei 2019 | 14:46 • Donderdag 2 mei 2019 | 14:46

De Almeerse wethouder Aldrik Dijkstra van de ChristenUnie blijft langer ziek. Hij wordt momenteel voor een periode van zestien weken vervangen door Marjan Haak-Griffioen op de portefeuille Jeugd, Onderwijs en Gezondheid. Die vervanging zou eindigen op 14 mei.

Dijkstra zit sinds 10 december ziek thuis met klachten aan het hoofd. Het herstel heeft zich wel ingezet, maar hij kan nog niet binnenkort aan het werk, zo schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. De gemeenteraad kan de vervanging met nog eens zestien weken verlengen tot 3 september.

Marjan Haak-Griffioen is sinds februari de tijdelijk vervanger van Dijkstra. Zij is voorzitter van de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK). Op verzoek van de coalitiepartijen D66 en GroenLinks die daar grote moeite mee hadden, legde Haak-Griffioen haar functie bij de VBOK tijdelijk neer. Beide partijen laten weten er geen moeite mee te hebben als de vervanging van Haak-Griffioen wordt verlengd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel