'Niet nog een jaar kermis op evenemententerrein'

EMMELOORD • Zo 5 mei 2019 | 16:17 • Zondag 5 mei 2019 | 16:17

Kermisexploitanten willen niet nog een jaar hun attracties neerzetten op het evenemententerrein aan de Kamperweg in Emmeloord. "Het is rustig, heel rustig", laat Gerlina van der Laan weten. Zij staat met haar attractie mini-jet op de kermis. Normaal staat de kermis op De Deel, maar die wordt verbouwd.

Het evenemententerrein ligt wat verder uit het centrum. "Iedereen die langskomt zegt dat het ongezellig is hier. Er zit geen sfeer in," legt Van der Laan uit. Volgens haar komt dat ook doordat er op het evenemententerrein geen horeca zit. Rond De Deel is dat wel het geval.

"Als het volgend jaar niet op De Deel kan, dan komen veel ondernemers niet terug."

— Gerlina van der Laan, kermisexploitant

Ook de Marknesserbrug is nog afgesloten. "Deze locatie, de afgesloten brug en toch ook het weer helpen allemaal niet mee", legt Van der Laan uit. "Als het volgend jaar niet op De Deel kan, dan komen veel ondernemers niet terug."

Hoe minder mensen er komen, hoe minder inkomsten voor de ondernemers. Voor Van der Laan is het nog maar de vraag of ze wel quitte gaat spelen. De exploitanten moeten namelijk dezelfde prijs voor een plek betalen als op De Deel.

De groep kermisexploitanten is volgens Van der Laan heel hecht. "De meesten staan er al járen. Mijn man staat hier al z'n hele leven en zelfs zijn opa had hier al een oliebollenkraam." Volgens haar zou het daarom zonde zijn als ze niet meer terugkomen.

Reactie gemeente
De gemeente Noordoostpolder laat maandag weten dat de kermis volgend jaar weer als vanouds op De Deel zal plaatsvinden. Dat geldt ook voor het Pieperfestival, dat later dit jaar eenmalig op het evenemententerrein wordt gehouden.

Het verplaatsen van kermis en Pieperfestival naar de Paardenmarkt, elders in het centrum van Emmeloord was volgens de gemeente geen optie. Dit omdat de Paardenmarkt in gebruik is als parkeerterrein voor de winkels in het centrum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel