BeekmanKlinieken krijgt patiëntendossiers terug

LELYSTAD • Di 7 mei 2019 | 10:50 • Dinsdag 7 mei 2019 | 10:50

BeekmanKlinieken krijgt zijn patiëntendossiers terug van de curatoren van het failliete MC Zuiderzee. Daarover is een deal bereikt voorafgaand aan een rechtszaak die BeekmanKlinieken had aangespannen tegen het St Jansdal ziekenhuis.

De patiëntendossiers zijn van mensen die onder behandeling staan bij Beekman. De kliniek voor plastische chirurgie is gevestigd in het Lelystadse ziekenhuis, maar is een zelfstandige organisatie.

Voor de opslag van patiëntgegevens werd gebruik gemaakt van het computersysteem van het MC Zuiderzee. Toen dat ziekenhuis failliet ging, ontstonden er problemen voor Beekman. De plastisch chirurgen konden de patiëntendossiers niet zomaar meer raadplegen.

BeekmanKlinieken gaf aan dat patiëntendossiers door de curatoren zijn overgedragen aan het St Jansdal. Iets dat niet mag volgens de advocaat van de chirurgie-kliniek, aangezien Beekman de behandelaar was en niet het failliete MC Zuiderzee.

Verbaasde patiënten
Twee patiënten van BeekmanKlinieken, die aanwezig waren tijdens de rechtszaak, zijn niet te spreken over de gang van zaken. Ze gaven aan verbaasd te zijn dat het ziekenhuis hun gegevens zomaar in handen had. Volgens de patiënten bevatten hun dossiers privégegevens, die niet zonder toestemming gedeeld mogen worden. Het ziekenhuis heeft daarvoor in één geval excuses voor aangeboden.

De vraag blijft of het St Jansdal contactgegevens van Beekman-patiënten heeft gebruikt om hen te benaderen. Op die manier zouden patiënten 'gestolen' zijn van BeekmanKlinieken. Volgens de advocaat van BeekmanKlinieken is dat het geval.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel