Onderzoek naar drugslab in Buiten nog niet afgerond

ALMERE • Di 7 mei 2019 | 14:20 • Dinsdag 7 mei 2019 | 14:20

Een onderzoek naar een groot drugslab in Almere-Buiten is nog niet afgerond. Een geplande zitting met een 51-jarige verdachte werd dinsdag daarom op het laatste moment afgeblazen.

De verdachte werd op maandag 17 december bij een grote politie-actie aangehouden. Agenten vielen een woonhuis in Almere-Buiten en twee panden op bedrijventerreinen Buitenvaart en Poldervlak binnen. Een van de twee panden is een bedrijfsverzamelgebouw. Er werden grote hoeveelheden geld gevonden en ook een groot laboratorium voor de productie van amfetamine.

Aanleiding voor het onderzoek was een vermoeden dat de panden gebruikt werden voor illegale hennepteelt. Het gaat volgens de politie om een 'ondermijningsonderzoek'. Bij ondermijning raken onderwereld en bovenwereld verweven.

Eind december vorig jaar meldde de rechtbank Midden-Nederland nog dat de man vast bleef zitten. Hij is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar blijft wel verdachte in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel