A6 bij Almere richting Lelystad twee weekenden dicht

ALMERE • Vr 10 mei 2019 | 7:00 • Vrijdag 10 mei 2019 | 7:00

In de weekenden van 10 tot en met 13 mei en 17 tot en met 20 mei gaan delen van de A6 tussen Almere en Lelystad dicht vanwege werkzaamheden.

Rijkswaterstaat gaat de hoofd- en parallelrijbaan tussen Almere Havendreef en de Hogevaart richting Lelystad, definitief inrichten en klaar maken voor gebruik. Dit betekent dat het verkeer dat vanuit Amsterdam richting Lelystad rijdt, wordt omgeleid over de A1 en de A27.

Automobilisten die vanuit Amsterdam naar Almere Stad of Almere Buiten willen, worden over de Hogering en de Tussenring/Buitenring geleid. Wie naar Almere Haven moet, krijgt te maken met een forse omleiding en moet om de stad heenrijden. Eerst over de Hogering en de Tussenring, om vervolgens weer over de A6 naar het westen te rijden.

De werkzaamheden beginnen op vrijdag om acht uur 's avonds en duren tot maandag tot vijf uur 's ochtends. Dan kan het verkeer richting Lelystad, tussen Almere Havendreef en de Hogevaart, voor het eerst gebruik maken van de hoofd- en parallelrijbaan. Dit bevordert volgens Rijkswaterstaat de doorstroming van het verkeer tijdens de avondspits.

In het weekend daarop beginnen de werkzaamheden ook op vrijdag om 20:00 uur en eindigen deze op maandag 20 mei om 05:00 uur.

In juni wordt de A6 in de richting van Amsterdam ook nog twee weekenden afgesloten. Begin juli moet de verbreding van de A6 definitief klaar zijn. Wie informatie wil over de werkzaamheden kan kijken op een speciale pagina van Rijkswaterstaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel