Christenunie-SGP: 'Meer aandacht EU voor visserij'

URK • Za 11 mei 2019 | 11:55 • Zaterdag 11 mei 2019 | 11:55

Europarlementariër Peter van Dalen van de Christenunie-SGP heeft op Urk een manifest ondertekend waarin de partij collega-parlementariërs oproept om zich meer in te zetten voor de visserij. Dat deed hij deze zaterdag op de visafslag op Urk, in aanwezigheid van kandidaat-EU-lid van de christelijke partijen Bert-Jan Ruissen en SGP-wethouder Geert Post.

In het manifest wordt opgeroepen om de pulskorvisserij te legaliseren. Eerder dit jaar zette het Europees Parlement definitief een streep door deze visserijmethode. Veel Urkers vissen met deze methode waarbij elektrische pulsen worden gebruikt om platvissen op te schrikken, om ze zo in het net te krijgen.

Aanlandplicht
In het manifest wordt ook aandacht gevraagd voor de aanlandplicht. Dat is een wet die de Europese Unie enkele jaren geleden goedkeurde, waarbij vissers alle gevangen vis mee moeten nemen aan boord van hun kotter. Voorheen werden de te kleine vissen overboord gegooid. Vissers balen hiervan, omdat ze vrezen meer werk te hebben op hun kotter.

De Europarlementariërs waren op Urk in verband met de Europese verkiezingen die op 23 mei worden gehouden.

Zie ook: Johanna Kramer: Wel stemmen voor EU ondanks pulsdebacle

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel