Philadelphia Zorg wil twee nieuwe wooncomplexen

ALMERE • Wo 15 mei 2019 | 16:18 • Woensdag 15 mei 2019 | 16:18

Stichting Philadelphia Zorg heeft plannen om twee nieuwe wooncomplexen te openen in Almere. Volgens een woordvoerder wil de stichting daarmee de wachtlijst wegwerken. Die is opgelopen tot enkele tientallen mensen met een beperking.

"Met de bouw van twee nieuwe complexen kan een groot aantal mensen van de wachtlijst goede huisvesting worden aangeboden", zegt de woordvoerder. Volgens Philadelphia wordt samen met de gemeente Almere gekeken naar mogelijke locaties voor de panden.

Philadelphia Zorg heeft vorig jaar al een locatie geopend aan de Borneostraat voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het complex telt in totaal 36 woningen. Bewoners hebben een eigen woonkamer met een keukenblok en een aparte slaapkamer. Ze krijgen begeleiding bij het wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • Nico

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Mooi initiatief. Wordt er ook een beetje nagedacht over spreiding over de stadsdelen? Krijg een beetje het idee dat Haven wel erg veel bijzondere huisvestingsprojecten krijgt. Op zich niet onlogisch gezien het grote aantal kantoorgebouwen wat leeg staat. Waarom krijgt Haven geen studenten?

  reageer
 • Wilfred

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Zou fijn zijn als het door kan gaan! Lijkt me geweldig als je met een beperking toch je eigen woning kan hebben. En ook fijn dat je er een huisdier mag hebben zoals ik op de foto zie; dat geeft ook iets om voor te zorgen.

  reageer
 • Tineke

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Fhiladelphia is supper
  Mensen met een kind met beoerking rad ik
  Zeker aan u kind daar te plaatsen

  reageer
 • Kevin

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Top actie! Deze doelgroep heeft het al zwaar en een dergelijke extra plek zal ze zeker goed doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert