Stads- en streekvervoer staakt dinsdag 28 mei

FLEVOLAND • Wo 15 mei 2019 | 18:04 • Woensdag 15 mei 2019 | 18:04

Reizigers in het openbaar vervoer moeten op 28 mei rekening houden met nieuwe stakingen in het stads- en streekvervoer. De actie voor een beter pensioen komt bovenop de al aangekondigde actie van NS-personeel. Volgens vakbond FNV zullen er die dinsdag in een groot deel van het land geen bussen en treinen rijden.

Ook binnen Flevoland rijden de bussen van het stads- en streekvervoer niet, zegt Olaf Jansen, woordvoerder van FNV Openbaar Vervoer Flevoland. In Almere staakt Keolis, in Lelystad Arriva, en alle bussen van Connexxion in de provincie rijden ook niet. Chauffeurs van de R-Net bussen tussen Almere en Amsterdam gaan hoogstwaarschijnlijk ook staken.

18 maart legden chauffeurs en treinpersoneel 's ochtends ook al 66 minuten lang het werk neer voor een beter pensioenakkoord. Die actie werd toen overschaduwd door de schietpartij in een tram in Utrecht waarbij meerdere mensen om het leven kwamen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (20)

 • Henkie

    Zo 26 mei Zondag 26 mei

  Ja hoor daar gaan we weer. Staken over de rug van anderen. Geloof er geen reet van dat ze het slecht hebben, net als de politie, altijd zeuren, zijn te veel verwend in dit land.
  Laat ze maar een dag met mij meelopen, dan zien ze wat echt zwaar werk is.

  reageer
 • maria

    Wo 22 mei Woensdag 22 mei

  Ja het jammer, vooral voor mensen die van het openbaar vervoer afhankelijk zijn... Dinsdag moet ik uiterlijk om 0.900 op Schiphol zijn, ik zal maandag de laatste trein nemen, dan ben ik een hele nacht op Schiphol. Maar ik zal de enige niet zijn. Mijn vraag is nu De laatste trein gaat om 23.43 en is om 23.57 in Almere Centrum.. moeten we dan allemaal de trein verlaten of rijdt deze trein dan toch noch naar Schiphol en eindbestemming den Haag? wie kan hier iets zinnigs over zeggen?

  reageer
 • Nel Brand

    Ma 20 mei Maandag 20 mei

  Jammer voor mensen die examen moeten doen

  reageer
 • Martin

    Za 18 mei Zaterdag 18 mei

  Het zou de reizigers organisaties sieren om zelf met uitleg te komen waarom haar medewerkers staken. En het wat positiever te benaderen. Het is niet alleen hun pensioen, ze geven wel de voorzet voor alle werkende respecteer dat.
  Zei kunnen bereiken wat individueel nooit kan lukken.

  reageer
 • Brigit

    Vr 17 mei Vrijdag 17 mei

  Mogelijke staking dinsdag 28 mei

  16-5-2019


  Dit staat er op de site van Allgo:
  De vakbonden hebben opgeroepen om op dinsdag 28 mei het werk neer te leggen. Het is nog onduidelijk of dit gevolgen gaat hebben voor onze dienstregeling. Zodra we meer informatie hebben zullen we dat communiceren via onze website en sociale media.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Brigit

    Vr 17 mei Vrijdag 17 mei

  Dat is gek, op de site van Allgo bus staat dat ze er nog over nadenken en nadere info volgt. Wat is nu waar?

  reageer
 • Henk

    Vr 17 mei Vrijdag 17 mei

  Kansloos weer die stakingen.. En weer vrij moeten nemen.

  Elke keer maar staken voor extra centen..Hadden ze maar een opleiding moeten volgen!

  Volgende maand gaan ze weer staken omdat ze andere kleding willen en een leaseauto..

  reageer
 • Michael

    Vr 17 mei Vrijdag 17 mei

  Weet je wat kansloos is? Dat jij de mensen die jou blijkbaar iedere dag naar je werk brengen schoffeert door te roeptoeteren dat ze maar een opleiding hadden moeten volgen.

  Net zo dom om tegen jou te zeggen; had een rijbewijs gehaald en ga lekker met de auto. Alhoewel, misschien is dat precies wat je lekker moet doen. Hoef je niet bij dat volgens jou ‘kansloze’ volk te zitten.

 • Ko

    Vr 17 mei Vrijdag 17 mei

  Henk, je moet eens lezen waarvoor er gestaakt word ,in plaats van maar wat te roepen.

 • C. Boska

    Vr 17 mei Vrijdag 17 mei

  Dit gaat over de pensioenleeftijd en heeft niets met centen te maken. Bovendien gaat u ook een keer met pensioen toch?

 • eef

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  O , nu kunnen wij niet naar ons werk , kinderen krijgen geen les!

  Redactie : Apeldoornse krant vertrekt na"Dat er serieuze journalistiek bedreven wordt, valt echter niet bij iedereen in goede aarde." Internet vandaag net zoals het verdoezelen van de grote asielproblematiek.
  Dit schrijf ik jullie om dat onze democratie om zeep is geholpen door de linkse journalistiek, flevonieuws is het bewijs ervan, en dat mijn realistische reactie verwijderd werd, omdat ik de waarheid vertel.
  Waar zijn jullie bang voor , eerlijkheid en de waarheid komt altijd boven tafel en zal altijd zegevieren , waarom verwijderen jullie reacties over asielzoekers en onderwijs van mij?
  Niet netjes , sorry , ik schrijf altijd normaal maar ik doe aan onderzoekjournalistiek en weet hoe het leven in el;kaar zit..!

  reageer
 • Thomas

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Weg met de vakbonden en hun constante gijzelingsacties om ten koste van iedereen, dat handjevol hoogbejaarden die nog FNV lid is (tot 93% van de leden is al met pensioen) nog meer privileges te geven.

  De pensioenen MOETEN hervormd worden. Het is geen kwestie van willen, het is een kwestie van moeten.
  Wie aan de staking meedoet maakt dus een doelbewuste keuze: Ikke ikke ikke, ten koste van de hele samenleving en onze toekomst.

  reageer
 • pieter de oude

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Weg met de mensen,die denken dat zij ( en volgens Rutte)
  moeten blijven doorwerken totdat ze er DOOD bij neervallen.

 • Eddie

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Voor de mensen die meteen roepen gooi de poortjes open zodat er op die dag niet betaald hoeft te worden dit mag helaas niet dit is in eerdere onderhandelingen verboden door de rechter,en ja staken mag nog wel al is dit altijd ten nadele van de reiziger.
  Maar ook het staken is bedoeld om het voor de passagiers beter te maken in het openbaarvervoer,als de chauffeurs en machinisten fatsoenlijke diensten krijgen met rij tijden die haalbaar zijn zonder constant te jakkeren en snel te moeten vertrekken van de haltes zodat de oudere passagiers de kans niet krijgen om eerst rustig te gaan zitten .
  Nu ben ik zelf chauffeur en probeer ik wel rekening te houden met het comfort van me passagiers maar het wordt ons steeds moeilijker gemaakt door steeds minuutjes van de rijtijd af te halen waardoor de al erg korte eer pauzes van gemiddeld 17 minuten nog korter worden .

  En nogmaals de consequenties voor de passagiers zijn erg vervelend en ook de meeste chauffeurs beseffen dat heel goed maar soms is het nodig

  reageer
 • Clair

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Het gaat toch om het pensioen en niet over andere zaken? Waarom moeten de gewone burgers hier weer de pineut zijn? Waarom op de zelfde dag? Tegelijk met de treinen. Ik snap het best wel hoor, maar tegelijk staken wordt nu echt te gek. Bijna iedereen moet nu eenmaal tot zijn 67e gaan werken. Daar komen we helaas niet onderuit.

 • M. Janssen

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Beste buschauffeur, als een reiziger met problemen op het werk zijn woede afreageert op de buschauffeur dan spreekt u daar terecht schande van. Waarom mag u de reiziger dan wel met uw problemen lastig vallen?

 • MCB

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Ze moeten gewoon een hele week staken dan gaan ze wel luisteren

  reageer
 • Alexandros

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Hoe zit het eigenlijk met de wetgeving omtrent het rijden van lijndiensten als er gestaakt wordt? Misschien kan de touringcarbranche op het gat inspringen door de staking. Chauffeurs zijn best bereid om extra te verdienen buiten het OV en de reizigers worden minder gedupeerd. De overheid zit wel met de handen in het haar, want die gruwelen van vraaggestuurd OV.

  reageer
 • k

    Vr 17 mei Vrijdag 17 mei

  das pech voor je,want als dat zou gebeuren is dat besmet werk en dat mag niet...ze staken niet alleen voor zichzelf maar ook voor u en voor de volgende generatie dat er niet straks tot je 70 moet werken,dus wees ze dankbaar

 • Ed Molenaar

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  De financiële afdeling gaat ook staken. Alle chauffeurs een weekje wachten voor een beter pensioen voor de boekhouders. DAt heb je toch wel voor je collegae over.

  reageer
 • BozeReiziger

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Het OV personeel heeft de meest luxe CAO van Nederland, keer op keer afgedwongen door de reiziger met stakingen te duperen. Dit is het zoveelste bewijs dat de overheid de OV sector het stakingsrecht wegens structureel misbruik moet ontnemen.

  reageer
 • Jeroen

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  U heeft duidelijk geen idee waarvoor er word gestaakt. Het betreft de AOW leeftijd die te hoog is.

 • pd

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Ik wil best begrijpen dat je wilt staken voor een betere regeling maar waarom WEER over de rug van ons als reiziger. Gooi de poortjes open of doe geen controle. Ik kan nu niet naar mijn werk komen dus kost dit mij weer een verlof dag........

  reageer
 • Ana

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  En de metro?

  reageer
 • Beans

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Zeker is er wel een metro in Flevoland. Havenmetro, Muziekmetro, en ga zo maar door ;)

 • 13xx

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Die is er (nog) niet in Flevoland

 • Beans

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Jammer, weer een staking die mensen naar de auto jaagt. Doe dan een stiptheid actie of rijdt met een bus minder per uur. Balen dat de reiziger weer dupe is van conflict tussen werkgever en werknemer.

  reageer
 • Doeslief

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Gaat niet helpen om één dag te staken.
  De als paddenstoelen uit de grond schietende voedsel banken zijn de voorbode van een broodoorlog.
  En ja ik had zeker weten Rutte ook geen hand gegeven

  reageer
 • Brigit

    Vr 17 mei Vrijdag 17 mei

  En je noemt jezelf Doeslief? doe eens normaal zou ik zeggen

 • Champignonkweker

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Dat wordt lopen. Maar geheel terecht dat ze staken. De BNP groeit als maar door, maar de gewone man met de pet die merkt er weinig van. Dat is het gevolg van dit rechtse kabinet die jantje modaal uitholt.

  reageer
 • Hans

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Maar wel een heel procent extra begrotingsoverschot hebben a 15 MILJARD. Ongelooflijk

 • Rietje

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Maar rijden de bussen in almere wel zo niet hoe gaan jullie dat dan ook eens op lossen met de ov kaarten waar wij ook veel geld aan betalen dat kost on ook heel veel geld dat wordt niet goed koper

  reageer
 • Clair

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Alleen de streekbussen staken, niet de stadsbussen. En de treinen

 • Flevo

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Gelukkig weet je t ruim op tijd, kun je een andere oplossing zoeken.

 • Maurice

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Die bussen rijden ook niet.

 • Johannes

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Gun je deze mensen niet een goed pensioen op een normale leeftijd 65 jaar, het geen pretje om elke dag een stortvloed van rottigheid over je heen krijgt

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert