Stads- en streekvervoer staakt dinsdag 28 mei

FLEVOLAND • Wo 15 mei 2019 | 18:04 • Woensdag 15 mei 2019 | 18:04

Reizigers in het openbaar vervoer moeten op 28 mei rekening houden met nieuwe stakingen in het stads- en streekvervoer. De actie voor een beter pensioen komt bovenop de al aangekondigde actie van NS-personeel. Volgens vakbond FNV zullen er die dinsdag in een groot deel van het land geen bussen en treinen rijden.

Ook binnen Flevoland rijden de bussen van het stads- en streekvervoer niet, zegt Olaf Jansen, woordvoerder van FNV Openbaar Vervoer Flevoland. In Almere staakt Keolis, in Lelystad Arriva, en alle bussen van Connexxion in de provincie rijden ook niet. Chauffeurs van de R-Net bussen tussen Almere en Amsterdam gaan hoogstwaarschijnlijk ook staken.

18 maart legden chauffeurs en treinpersoneel 's ochtends ook al 66 minuten lang het werk neer voor een beter pensioenakkoord. Die actie werd toen overschaduwd door de schietpartij in een tram in Utrecht waarbij meerdere mensen om het leven kwamen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel