D66 maakt zich zorgen om luchtkwaliteit en geluid

ALMERE • Do 16 mei 2019 | 8:31 • Donderdag 16 mei 2019 | 8:31

D66 maakt zich zorgen om de lucht- en geluidskwaliteit in Almere en wil meetpunten in de stad. De Democraten dienen hiervoor donderdagavond tijdens de politieke markt een motie in.

Momenteel wordt binnen de provincie alleen in de buurt van Biddinghuizen de luchtkwaliteit gemeten. Die uitslagen worden gecombineerd met gegevens over bijvoorbeeld hoeveel auto's er waar rijden. Op die manier kan er berekend worden wat de luchtkwaliteit op plekken is. Volgens D66 moet dat veel nauwkeuriger worden.

Milieudefensie berekende in augustus vorig jaar dat de luchtkwaliteit in Almere niet voldoet aan de normen van de Wereld Gezondheidsorganisatie. Met de hoeveelheid vluchten die over Almere heen komen en de voorspelde toename van vlieg- en wegverkeer, bestaat het risico dat de luchtkwaliteit nog verder afneemt. Ook kan er geluidsoverlast ontstaan.

D66 wil daarom dat Almere ook een monitoringssysteem krijgt. De resultaten daarvan kunnen in de toekomst worden gebruikt als er beslissingen worden genomen die invloed hebben op de gezondheid van de inwoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel