Voorstel om rijrichting De Rede om te draaien

DRONTEN • Do 16 mei 2019 | 10:57 • Donderdag 16 mei 2019 | 10:57

Burgemeester en wethouders van Dronten willen dat de rijrichting op De Rede in Dronten omgedraaid wordt. Dat blijkt uit ontwerpplannen van het college. Het gebied rondom De Zuid - Walvisstraat wordt dit jaar opnieuw ingericht. De rijrichting omdraaien, maakt de verkeerssituatie minder complex.

Verkeer dat vanaf het Meerpaalplein De Zuid op wil, kan alleen maar rechtsaf De West op. De twee rijbanen bij de kruising zullen door een verhoogde strook in de bocht gescheiden worden. Deze aanpassingen zullen volgens het college een rustiger straatbeeld geven en de verkeersveiligheid vergroten.

Daarnaast verwacht de gemeente dat na het opknappen van de Walvisstraat meer auto's over die weg zullen rijden. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat De Rede minder intensief gebruikt wordt en dus veiliger zal worden.

De aanpassing maakt onderdeel uit van een complete renovatie van De Zuid, Walvisstraat, De Rede en de omgeving van de Open Hof. Bewoners konden tijdens verschillende avonden meepraten over de herinrichting van het gebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel