Toch weer moeilijkheden rond buitendijkse haven

URK • Do 16 mei 2019 | 16:16 • Donderdag 16 mei 2019 | 16:16

Er zijn toch weer moeilijkheden rond de aanleg van de buitendijkse haven bij Urk. In januari meldde de provincie dat er met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een principeakkoord was gesloten, maar nu blijkt dat de partijen het nog steeds niet eens zijn. Dat is wel nodig voor de aanleg van de haven.

De provincie wil bij de ontwikkeling van de Maritieme Servicehaven een bepaalde taak en rol op zich nemen, maar het Rijk ziet dat niet zitten. De provincie is nu op zoek naar een andere constructie, zodat de haven toch gerealiseerd kan worden. Provinciale Staten en ondernemers op Urk willen graag dat de haven er komt, omdat deze goed is voor de economie en de werkgelegenheid.

De onderhandelingen tussen Flevoland en het Rijk duren al jaren. Flevoland wilde de grond waarop de haven moet komen het liefst kopen, maar daar gaat het Rijk niet mee akkoord. Daarna werden er zulke onaantrekkelijke voorwaarden aan het pachten van de grond gesteld, dat het project op losse schroeven kwam te staan.

Ondanks de verschillende en langdurige strubbelingen is gedeputeerde Jan-Nico Appelman nog steeds positief. Hij hoopt in juni echt een overeenkomst te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel