Nog veel vragen over nieuwbouw zwembad

ZEEWOLDE • Do 16 mei 2019 | 23:02 • Donderdag 16 mei 2019 | 23:02

De politiek in Zeewolde heeft nog veel vragen over de renovatie van sportcomplex Het Baken. Dat bleek donderdag tijdens een informatieavond voor de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de voorkeur voor de bouw van een nieuw zwembad en de herbouw van de aangrenzende sporthal. Dat kost ruim 15 miljoen euro en er kan bijna anderhalf jaar niet worden gezwommen. Volgens het college heeft deze variant wel als voordeel dat er duurzaam gebouwd kan worden omdat het geraamte van de sporthal hergebruikt wordt.

Ook is er de spiegelvariant, waarbij zowel het zwembad als de sporthal nieuw worden gebouwd. Eerst wordt de sporthal afgebroken en op die plek komt het nieuwe zwembad. Ondertussen blijft het oude zwembad open. Op het moment dat het nieuwe zwembad wordt opgeleverd kan het oude bad gesloopt worden. Vervolgens wordt daar begonnen aan de bouw van de nieuwe sporthal.

Het nadeel van de spiegelvariant is dat die ruim 1 miljoen euro duurder is. Ook bestaat het risico dat de installatie van het oude zwembad het begeeft, waardoor er extra kosten ontstaan.

Als de gemeenteraad instemt met de voorkeur van het college kan de bouw volgens wethouder Ewout Suithoff volgend jaar zomer beginnen. De politiek praat aanstaande dinsdag over het onderwerp. Op 28 mei neemt de gemeenteraad dan een besluit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel