Twee verdachten aangehouden voor vernielingen kunstwerken

ZEEWOLDE • Vr 17 mei 2019 | 16:35 • Vrijdag 17 mei 2019 | 16:35

De politie heeft twee verdachten van 18 jaar aangehouden voor het vernielen en bekladden van kunstwerken in Zeewolde. Op en rond Bevrijdingsdag werd graffiti gespoten op een aantal kunstwerken, viaducten, verkeersborden en bushokjes.

De verdachten zijn een man en vrouw uit Zeewolde. Zij zijn aangehouden en verhoord, maar inmiddels weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie moet bepalen welke straf zij krijgen.

Een meisje van 16 uit Zeewolde is ook als verdachte gehoord, maar niet aangehouden. De recherche heeft zicht op nog meer verdachten en sluit meerdere aanhoudingen daarom niet uit.

Burgemeester Gerrit-Jan Gorter is trots dat de politie de verdachten aan heeft kunnen houden. "Het was op zoveel plekken in een weekend in het dorp dat we zeiden: 'Dit kunnen we niet zomaar laten gebeuren'", vertelt Gorter. "De politie heeft hier veel aandacht aan besteed."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel