Gorter: 'Windmolens onterecht in slecht daglicht'

ZEEWOLDE • Vr 17 mei 2019 | 17:59 • Vrijdag 17 mei 2019 | 17:59

Burgemeester Gerrit Jan Gorter nodigt heel Nederland uit om te zien hoe enthousiast Zeewoldenaren zijn over windmolens. Op die manier hoopt hij het negatieve sentiment bij tegenstanders weg te kunnen nemen. Dat zei de burgemeester vrijdagmiddag in het radioprogramma Dit is Flevoland.

Over windmolens bestaan veel misverstanden, volgens Gorter. "Vaak hebben tegenstanders wat gehoord over 'slagschaduw', zij denken dat dit uren per dag is. In werkelijkheid heb je het over enkele minuten per dag. Dan doe je een half uurtje de gordijnen dicht."

Onbemind
Een andere angst bij tegenstanders is geluidsoverlast, maar ook dat valt mee. "Je went eraan. De mensen in ons buitengebied zijn heel positief. We hebben hier windmolens in alle soorten en maten. Onbekend maakt onbemind, dus kom eens langs om te zien hoe het echt is."

Vattenvall
Windpark Zeewolde sloot vorige maand een groot contract af met Vattenvall, het moederbedrijf van Nuon. Met de windenergie die in de poldergemeente wordt opgewekt, kunnen vijftien jaar lang een kwart miljoen huizen van energie worden voorzien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel