Lodders: wethouderschap Almere was geen foute keus

ALMERE • Zo 19 mei 2019 | 10:00 • Zondag 19 mei 2019 | 10:00

VVD-er Jaap Lodders vindt niet dat hij een verkeerde keus heeft gemaakt door een jaar geleden over te stappen van het provinciebestuur naar het wethouderschap in Almere. Lodders stopte deze maand plotseling uit persoonlijke overwegingen.

Aanvankelijk had hij het naar zijn zin in de nieuwe functie, maar in het programma Over Flevoland Gesproken vertelt Lodders dat het hem de laatste maanden steeds meer moeite kostte zich te concentreren en zich volledig te kunnen inzetten. Hij beaamt dat hij last had van een vorm van slijtage na 25 jaar in het openbaar bestuur en dat dit zijn functioneren ging beïnvloeden.

Jaap Lodders wijst met nadruk alle speculaties van de hand dat er politieke redenen achter zijn vertrek zouden zitten. Hij zegt bewust te hebben gekozen voor een nieuwe uitdaging.
Lodders gaat aan de slag als bestuurssecretaris van de Jagersvereniging. Hij noemt het prettig dat hij dan meer achter de schermen werkt en dat hij meer vrije tijd heeft omdat het geen fulltime-functie is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel