Kinderen beschilderen heipalen voor nieuwe kerk

ALMERE • Zo 19 mei 2019 | 17:05 • Zondag 19 mei 2019 | 17:05

Zo'n dertig kinderen hebben zondagmiddag de eerste betonnen heipalen beschilderd die maandag de grond in gaan voor de bouw van een nieuwe kerk in de Almeerse Muziekwijk. Het gebedshuis is van de katholieke St. Bonifatius Parochie en zal ruimte bieden aan 350 gelovigen.

In tegenstelling tot de landelijke tendens groeit het aantal katholieke kerkgangers in Almere. De belangrijkste aanwas komt van allochtone Nederlanders. Pastor Sandor Koppers: "Wat je in Almere ziet, is een grote toestroom; ook van katholieken van buiten Nederland. Die vormen een groot deel van onze gemeenschap."

Al veertien jaar wordt er gewerkt aan de plannen voor de nieuwe kerk. Eerder was er verzet vanuit de buurt. Daardoor moest het bestemmingsplan gewijzigd worden. Ook duurde het lang om de financiën rond te krijgen. In totaal kost de nieuwe kerk zo'n 3.5 miljoen euro. Het gebouw moet in mei volgend jaar klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel