Advocaat vraagt vrijspraak voor moord op Motamed

ALMERE • Ma 20 mei 2019 | 13:10 • Maandag 20 mei 2019 | 13:10

Advocaat Jan Huibers vindt dat de rechtbank zijn cliënt Naoufal 'Noffel' F. moet vrijspreken van de moord op Ali Motamed, in december 2015 in de Almeerse Literatuurwijk.

In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp stelde de raadsman maandag dat het Openbaar Ministerie geen overtuigend bewijs heeft en dat zowel de rechtbank als de verdediging zijn "geblinddoekt" door informatieverzoeken te negeren.

Motamed of Samadi?
De moord op de geboren Iraniër Motamed in 2015 was tot vorig jaar een raadsel. Toen bleek dat hij vermoedelijk Mohammad Reza Kolahi Samadi heette. Hij is in eigen land veroordeeld voor het plegen van een bomaanslag op het hoofdkantoor van de Republikeinse Partij begin jaren '80. Bij de aanslag vielen tientallen doden, onder wie kopstukken van het Iraanse regime.

Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is Motamed in opdracht van Iran geliquideerd. Volgens het OM heeft Naoufal de twee feitelijke moordenaars aangestuurd. Zij kregen vorige maand van de rechtbank in Lelystad respectievelijk 20 en 25 jaar gevangenisstraf opgelegd.

Al eerder moordopdracht
De rechtbank eiste donderdag een levenslange gevangenisstraf tegen Naoufal. In de eis woog het OM sterk mee dat F. vorig jaar april achttien jaar celstraf kreeg voor het aansturen van een andere moordaanslag. Dat gebeurde in Diemen, iets meer dan een maand voor de moord op Motamed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Denise

    Ma 20 mei Maandag 20 mei

  Vragen staat vrij..

  reageer
 • klaas

    Ma 20 mei Maandag 20 mei

  Niks bijzonders , dat doen advocaten altijd. Ik ben onlangs ook advocaat geworden, het betaalt veel beter en is veel lichter dan putjesscheppen,

  reageer
 • RonaldB

    Ma 20 mei Maandag 20 mei

  De Sjaak, als een advocaat een crimineel uit de gevangenis weet te houden op basis van een vormfout, dan kan dat nooit onterecht zijn.

 • Johannes

    Ma 20 mei Maandag 20 mei

  Daar heb je een punt

 • K

    Ma 20 mei Maandag 20 mei

  Jammergenoeg zijn er zat mensen in deze provincie die te dom zijn om te begrijpen hoe het allemaal in zijn werk gaat. Die zullen nog wel helemaal los gaan straks.

 • De Sjaak

    Ma 20 mei Maandag 20 mei

  Ik heb meer respect voor een putjesschepper als een advocaat die onterecht een crimineel uit de gevangenis weet te houden vanwege een vormfoutje.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert