Allereerste avondvierdaagse in Tollebeek van start

NOORDOOSTPOLDER • Di 21 mei 2019 | 19:51 • Dinsdag 21 mei 2019 | 19:51

De allereerste avondvierdaagse van Tollebeek is dinsdagavond van start gegaan. In totaal heeft de organisatie 145 aanmeldingen ontvangen. De wandelaars kunnen kiezen uit een route van vijf of tien kilometer.

Zes moeders uit het dorp namen het initiatief voor een eigen avondvierdaagse. Kinderen uit Tollebeek liepen de afgelopen jaren in Emmeloord mee. Nelie Hemelrijk van de organisatie zegt erg tevreden te zijn dat het eindelijk gelukt is om het evenement in eigen dorp te organiseren. "Voorgaande jaren liep het aantal deelnemers uit Tollebeek steeds terug", vertelt Hemelrijk. "Mensen waren steeds minder enthousiast, want je moest naar Emmeloord rijden en weer terug. Wij moesten vaak lang wachten op De Deel in Emmeloord voordat we konden starten. Dat was de aanleiding om de avondvierdaagse in eigen dorp te organiseren."

De avondvierdaagse wordt vrijdagavond afgesloten met een feestelijk onthaal van de wandelaars. Het is de bedoeling dat het evenement elk jaar in het dorp terugkeert.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel