'Pak voor ROBOT is een lastige klus'

ALMERE • Do 23 mei 2019 | 7:14 • Donderdag 23 mei 2019 | 7:14

"Een robot maken is lastiger dan je denkt." Dat zegt maskermaker Ronald Schinkelshoek. Hij heeft het masker en het pak voor de robot in de nieuwe voorstelling ROBOT van het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis gemaakt.

"Het is moeilijk om een semi-hard product te maken dat perfect past op een zachte bewegende acteur", vertelt Schinkelshoek. "Daarnaast moet het weerbestendig zijn en moet de acteur er dus goed mee kunnen bewegen."

Schinkelshoek is gespecialiseerd in het maken van bijzondere pakken en maskers voor theater, televisie en film.

"Bij Vis à Vis is het samen met elkaar werken en schaven aan de voorstelling heel prettig. Dat spreekt mij zeer aan. Het gaat niet om je ego of je kunstje doen, maar dat je met z'n allen iets moois gaat maken dat klopt", aldus Schinkelshoek.

Deze week is theatergezelschap Vis à Vis begonnen met de eerste try out voorstellingen. Wat er allemaal komt kijken bij de voorstelling ROBOT is deze week exclusief te zien bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel