Opkomstpercentage Europese verkiezingen hoogst in Noordoostpolder

FLEVOLAND • Do 23 mei 2019 | 6:01 • Donderdag 23 mei 2019 | 6:01

Het opkomstpercentage voor de Europese verkiezingen is rond het middaguur het hoogst in Noordoostpolder. 13,33 procent van de kiesgerechtigden is daar naar de stembus geweest. De gemeente wordt op de voet gevolgd door Zeewolde met 13 procent. Urk, Dronten en Lelystad blijven steken rond de 9 procent. Van Almere is het opkomstpercentage nog niet bekend.

De Flevolandse stembureaus voor de Europese verkiezingen zijn donderdagmorgen open gegaan. De meeste blijven tot 21.00 uur open. Uitzonderingen zijn er voor station Almere Centrum, ROC Flevoland in Almere Buiten en het Flevoziekenhuis in Almere Stad. Deze stemlokalen sluiten om 20:00 uur.

In Flevoland kan dit keer voor het eerst worden gestemd op Lelystad Airport. Kiezers van buiten Lelystad moeten daarvoor wel een kiezerspas van hun eigen gemeente hebben. Dat geldt ook voor mensen die buiten hun eigen gemeente op een station willen stemmen.

Op de Europese kieslijsten zijn diverse kandidaten uit Flevoland te vinden. Nog geen idee op welke partij je wil stemmen? Doe dan de Stemwijzer van ProDemos.

Uitslagen
De uitslagen worden pas zondagavond om 23.00 uur naar buiten gebracht, wanneer de laatste stembureaus in de andere EU-landen dicht zijn. Op maandag worden de stemmen voor de afzonderlijke kandidaten geteld. De Kiesraad stelt op 4 juni de officiële uitslag vast.

Waar kun je stemmen in Flevoland?


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel