Gelderland tegen autonome groei Lelystad Airport

LELYSTAD • Wo 22 mei 2019 | 22:16 • Woensdag 22 mei 2019 | 22:16

Provinciale Staten van Gelderland zijn tegen de plannen voor autonome groei van Lelystad Airport. Het college van de provincie moet dat volgens een motie van de Staten ook overbrengen naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, meldt Omroep Gelderland.

De Tweede Kamer praat op 5 juni opnieuw over het vliegveld. Een meerderheid van de Kamer is nu tegen autonome groei, omdat Lelystad dan niet meer alleen een overloopluchthaven voor Schiphol zou zijn. Minister Cora van Nieuwenhuize ziet zich gedwongen wel voor autonome groei te kiezen, omdat de EU-regels niet toelaten dat maatschappijen gedwongen worden om van Schiphol te verhuizen naar Lelystad Airport.

Van Nieuwenhuizen liet deze week weten dat ze laat onderzoeken hoe aantrekkelijk vliegmaatschappijen Lelystad Airport vinden als alternatief voor Schiphol. Dat moet een beter beeld opleveren van de mogelijke groei van het vliegveld, dat in 2020 open moet gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel