MFC Swifterbant kost de gemeente het dubbele

SWIFTERBANT • Do 23 mei 2019 | 9:37 • Donderdag 23 mei 2019 | 9:37

De bouw van het multifunctionele centrum (MFC) in Swifterbant kost 1,5 miljoen euro meer dan verwacht. De totale kosten komen daarmee op ruim 3 miljoen euro. Dat maakte het college van burgemeester en wethouders van Dronten donderdagochtend bekend. Wethouder Van Bergen komt 20 juni met een voorstel over waar het extra geld vandaan moet komen.

Volgens de wethouder is het gebouw duurder, omdat de bouwkosten gestegen zijn. Daarnaast wil de gemeenteraad een duurzaam gebouw en dat maakt het ook duurder. Het geld is ook bedoeld om na vijf jaar het gebouw over te nemen van mede-eigenaar Oost Flevoland Woondiensten.

De gemeenteraad van Dronten praat al sinds 2012 over het centrum. In april 2017 werd het plan bijna afgeblazen toen bleek dat de plannen 700.000 euro duurder uitvielen dan gedacht. Uiteindelijk kwam de verantwoordelijke wethouder op tijd met een nieuw plan en stemde de gemeenteraad dat jaar unaniem voor de bouw van het MFC.

Eind 2018 zou begonnen worden met de bouw van het multifunctionele centrum en de bijbehorende huurwoningen, maar toen moest er nog een architect gekozen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel