OM eist celstraf voor seksueel lastigvallen minderjarigen

BIDDINGHUIZEN • Do 23 mei 2019 | 11:08 • Donderdag 23 mei 2019 | 11:08

Het Openbaar Ministerie heeft negen maanden celstraf geëist tegen een 63-jarige man uit Assen. Daarvan zijn vijf maanden voorwaardelijk. Hij viel onder meer in Biddinghuizen kinderen seksueel lastig. De officier van justitie wil ook een proeftijd van vijf jaar. De man is eerder veroordeeld voor soortgelijke overtredingen. Het OM denkt daarom dat de kans op herhaling groot is.

In de zomer van 2018 kwamen er in Assen verschillende meldingen binnen bij de politie over een man die bij de Baggelhuizerplas zijn broek steeds liet zakken. Ook werd gemeld dat hij zich zichtbaar bevredigde. Op 4 juli waren vier minderjarige mountainbikers daar getuige van. Zij deden aangifte.

De vader van een van deze slachtoffers dacht dat hij in het signalement een familielid herkende. Hij zocht een foto op die hij aan de mountainbikers liet zien. Die gaven aan dat het de man was die ze bij de plas hadden gezien. Agenten zijn de man daarna gaan observeren en plaatsten een volgsysteem onder zijn auto.

Camerabeelden
Op 24 juli ging de man naar een zwembad in Biddinghuizen. Op een camera die agenten in de kleedkamer plaatsten, was te zien hoe de man in het kleedhok zijn zwembroek aan en weer uit trok. In het bijzijn van twee 7-jarigen maakt hij masturberende bewegingen achter zijn handdoek.

De Assenaar werd daarop aangehouden. Hij ontkent alle beschuldigingen. Ook van zijn eerdere 6 veroordelingen ontkent de man de beschuldigingen. Dat deskundigen in 2014 bij hem pedofilie constateerden, vindt hij grote onzin. Hij weigert mee te werken aan een behandeling. "Ik heb niets gedaan, mij mankeert verder niets", zei hij tijdens de rechtszaak.

Geen bewijs
De officier van justitie beschuldigt hem van schennisplegen en minderjarigen blootstellen aan seksuele handelingen. De advocaat van de Assenaar vindt dit niet bewezen. Bovendien hebben agenten, aldus de raadsman, in Biddinghuizen gebruik gemaakt van niet goedgekeurde apparatuur en mag dit niet als bewijs dienen.

De rechter doet op 6 juni uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel