PvdA'ers blij met winst in exitpolls Europese Verkiezingen

ALMERE • Do 23 mei 2019 | 23:40 • Donderdag 23 mei 2019 | 23:40

"Waanzinnig en onverwachts!" Zo omschrijft de Almeerse PvdA-wethouder Jerzy Soetekouw de winst van zijn partij bij de Europese Verkiezingen. In de exitpolls komt de PvdA als grootste uit de bus. Soetekouw stond als lijstduwer op de 21e plek van de PvdA-lijst.

Het resultaat wordt door de wethouder omschreven als een verrassing. "Wie had dit twee jaar geleden gedacht? Hiermee kunnen wij in Europa echt gaan voor een sociaal en rechtvaardig geluid."

Van andere partijen krijgt Soetekouw felicitaties, maar er is "toch ook nog wel wat verbazing." De wethouder wil niet veel woorden spenderen aan het veelbesproken Hans Brusselmans-filmpje van de SP, waarin PvdA'er Frans Timmermans op de hak wordt genomen. Volgens Soetekouw kan de winst toegeschreven worden aan het feit dat de partij altijd uitgegaan is van haar eigen kracht.

Op het moment dat de exitpolls binnenkomen is de Almeerse PvdA-fractie bijeen op de Politieke Markt in het stadhuis. Bij raadsleden zijn veel lachende gezichten te zien. En ook de andere Almeerse PvdA-wethouder, Loes Ypma, reageert verheugd.

"Ik ben ontzettend trots op onze kandidaten. Volgens mij is er ontzettend goed gewerkt." Ypma zegt te zijn geschrokken van het debat tussen Mark Rutte en Thierry Baudet. "Ik denk dat heel veel mensen dat hadden, van veel verschillende partijen." Volgens Ypma betekent dit resultaat dat Nederlanders aangeven dat Europa belangrijk is, maar dan wel sterker en socialer moet worden.


PvdA'ers Jerzy Soetekouw en Loes Ypma feliciteren elkaar

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (16)

 • een Urkse

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Twee honden (VVD+ FvD) vochten om één been (zetel), een niet verwachte derde (PvdA) ging ermee heen.

  reageer
 • Joop Lelystad

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  De SP heeft met Hans Brusselmans een antiheld gecreëerd. Nederlanders stemmen graag op antihelden. De SP zelf dreigt als resultaat uit het EP te verdwijnen, zoveel stemmen zijn ze kwijt geraakt. Op het SP-politburo mogen wel wat koppen rollen.

  reageer
 • Joop Lelystedeling

    Zo 26 mei Zondag 26 mei

  Wat dacht je bij de grote niet winnaars? Na het toneelstukje van het nijvere duo afgelopen week, kan de hoge drukreiniger overuren maken in Den Haag. Steeds grotere groepen Nederlanders laten zich, na een bevinkje ,niet langer in de maling nemen!

 • Jur

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Flevo
  Je hebt het erover dat Baudet een gevaar is voor de samenleving.
  Deze opmerkingen heb ik meer gehoord.
  Het resulteerde in de executie van Fortuyn op het mediapark.
  Kijk een beetje uit met die grote en onware woorden.

  reageer
 • Clair

    Za 25 mei Zaterdag 25 mei

  Jur, wat Thomas zegt is wel waar. Ze willen wel zeker dat je over leraren klikt. We zitten daar echt niet op te wachten op dit soort praktijken. Dat zijn enge dingen. Je zet mensen op tegen de maatschappij.

 • Jur

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Thomas
  Een ander verward noemen en dan zelf met valse beschuldigingen komen.
  Typisch is dat toch met links dat men de feiten niet onder ogen wil zien en dan maar wat gaat roepen.

 • Thomas

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  U bent in verwarring. Anderen vervolgen omdat ze niet gehoorzaam zijn aan jouw politieke stroming, is iets dat alleen de FVD doet.

  Bewezen door hun kliklijn waar je leraren kunt verraden die 'schuldig zijn' aan kinderen niet leren wat de FVD wil dat kinderen leren.

  Het lijkt me overigens zonneklaar dat Baudet een gevaar is voor onze moderne democratische samenleving: De man spreekt uit vrije wil af met Amerikaanse extremisten die in Amerika al hebben gezorgd voor de eerste terreuraanslagen.
  Zoals bijvoorbeeld de Maga-bomber en de Pizzagate Shooting, beiden fanatieke volgelingen van de alt-right die op basis van haatpropaganda, overgingen tot geweld.
  Haatpropaganda zoals het 'wantrouw de media en onderwijsinstellingen' dat de FVD al verkondigd....

 • Andre

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Helaas de PVDA partij van de armoede brengt ons landje verder de ellende in, Brussel smult hier van Nederland maak je borst maar nat de komende Decenia.

  reageer
 • De Sjaak

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Dus nog meer immigratie, dag woningzoekende en sociale zekerheidsstelsel
  We hebben het zelf allemaal gewild.

  reageer
 • Hans

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Daar is ons vrolijke mannetje weer. En argumenten? Nee, dat woord ken je denk ik niet, want je roeptoetert over van alles grote onzin.

 • laat alle reacties zien
 • Joop vd Bosch

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Uitslag na 10 min. Al bekend hoewel niet officieel maar het riekt naar fraude

  reageer
 • Jans

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Wat een onzin. Exitpoll wordt in opdracht van de NOS de hele dag door gehouden en direct verwerkt. Dan heb je om 21 uur cijfers. Maar een uitslag is het niet. Bepaalde partijen zoals PVV en FvD worden te laag gemeten in exitpolls, en sowieso zit een behoorlijke foutmarge rond de peiling. Er is ook een andere meting: Geenstijl verwerkt cijfers van een groot aantal stembureaus, en heeft dus een beeld op basis van echte tellingen. Maar ook dat is alleen maar een steekproef, en niet de uitslag van alle stembureaus.

 • Youri

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  De Nederlanders willen gewoon graag een Nederlander als winnaar voor de opvolging van Juncker. Timmermans is groot kanshebber, dus hebben mensen op hem gestemd. Heeft verder niet met PvdA-idealen te maken, maar met het feit dat we na Eurosong ook de EU willen winnen.

  reageer
 • pieter de oude

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  De grote potten "THEE" staan al weer klaar.
  De oorsprongkelijke-achterban heeft na dit
  resultaat nog minder te verwachten van
  deze partij en hun salonsocialist Timmermans.!
  Arme woningzoekenden in Flevoland.

  reageer
 • Bob

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Iedereen is stomverbaasd dat een ten dode opgeschreven partij opeens wint...iets klopt er niet....

  reageer
 • Clair

    Za 25 mei Zaterdag 25 mei

  Ik denk dat er een hoop mensen zijn wakker geschud. Zeker ba dat debat tussen Rutte en Baudet. Wat een arrogante man is dat. Hij moet zich schamen over de opmerking over de MH17. Ik was hier behoorlijk pist over. Totaal geen respect voor de nabestaanden.

 • Flevo

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Misschien dat men toch niet zo blij is met de opkomst van steeds extremer rechts?

 • Bert

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Ze de deur maar open welkom in Nederland

  reageer
 • Kat in de zak

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Welk extreemrechts, rechts is verstandiger als extreem links die staat voor , we gaan u geld afnemen via het milieu.europa , etc.

  reageer
 • Dirk

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  @ Stefan PVDA voor de werkende ??? , dan heb je de vorige kabinets periode zeker onder een steen gelegen daar , ben je vergeten wat ze gedaan hebben samen met de VVD ? die zelfde PVDA heeft het landd mede naar de haaien geholpen met bezuinigen blijf nu geloven dat die partij voor de werkende is soms ? word wakker daar .

 • Stefan

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  PVDA is “gewoon” links. Niks extreems. Een partij voor de werkende. Geen partij die de rijken bevordert, Zoals FVD of VDD.

 • Ed

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Een kleine 59 procent van de Nederlandse stemgerechtigden heeft niet gestemd. Dat geeft te denken. Individuele Europarlementariërs zijn nauwelijks bekend onder het grote publiek. Alleen Frans Timmermans alias Hans Brusselmans alias Timmerfrans is redelijk bekend, wat waarschijnlijk zijn succes verklaart. Verder vinden de meeste burgers dat Europarlementariërs vooral erg goed voor zichzelf zorgen.

  reageer
 • Erwin van marle

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Met jullie contacten nu in Brussel. Kunnen 3.000 sociale huurwoningen bouwen!!. Wij willen 1000 bouwen en laten verhuren door duwo. Wanneer spreken we af Loes en jerzy

  reageer
 • Jaap

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Goh, gaat het verstand toch nog zegevieren.

  reageer
 • Flevo

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Ik heb niet op PvdA gestemd, maar ben blij met het linkse tegengeluid tegenover extreemrechts!

  reageer
 • Jur

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Beste Flevo
  Heb jij je dan al eens verdiept in de opvattingen van bijvoorbeeld een Paul Rosenmuller?
  Met zijn sympathie voor het bewind van Pol Pot destijds?

 • Flevo

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Triest, hoe zou u het vinden als het leven u, uw kind, uw kleinkind zo'n gevaar liep dat jullie alles, huis, spullen, baan achter moesten laten om uw en hun leven te redden? Statushouders zijn hier niet voor hun lol ... Ik zou voor geen goud met hen willen ruilen.

 • Flevo

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Jur, heb je naar de uitspraken van Baudet geluisterd, heb je gelezen waar zijn sympathieën naar uitgaan? Hij is slim genoeg om het met mooie woorden te verdoezelen, maar wat hij zegt/denkt is behoorlijk extreem! Deze man is een gevaar voor onze samenleving.

 • Triest

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Extreem rechts. Hoe zou je het vinden als jouw dochter/zoon/kleindochter en of kleinzoon al 11 jaar of langer staat ingeschreven voor woning en maar niet aan bod komt, en statushouders maar voorang krijgen op alles. Kom op zeg!! Beetje realistisch blijven!

 • Flevo

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Helaas wordt rechts steeds extremer. Baudet mag het dan met dure woorden en citaten proberen te verdoezelen, hij heeft bijzonder extreme ideeën en sympathieën.

 • Peter

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Extreem rechts waar? U zou wat minder naar extreem linkse activisten media moeten luisteren aangezien links juist meer naar links gaat waardoor midden-rechts woord gezien als EXTREEM RECHTS terwijl het gemiddelde rechts eigenlijk meer naar het midden is gekropen

 • Jur

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Overdrijf niet zo met je extreemrechts!

 • Joop

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Nederland is weer stom toch weer links kiezen en helemaal op PvdA niemand in Nederland woord er beter van we gaan weer meer belasting betalen en alles woord duurder en we woorden betult en alles woord uit handen genomen en beslist of we achterlijk zijn.

  reageer
 • Flevo

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Ik ben zo'n stommerd die nóóit op rechts zal stemmen, die de wereld groter ziet dan Nederland, die op vele reizen gezien heeft hoe goéd wij het hebben. U wilt voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, zo werkt het niet. En het is juist rechts die de rijken steeds rijker maken, daar staat u kennelijk voor?

 • PP

    Vr 24 mei Vrijdag 24 mei

  Ben al lang blij dat het niet de fvd is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert