Gemeente moet geld bijleggen voor groenonderhoud

NOORDOOSTPOLDER • Vr 24 mei 2019 | 11:27 • Vrijdag 24 mei 2019 | 11:27

De gemeente Noordoostpolder moet dit jaar 160.000 euro bijleggen voor het onderhoud van het groen. Door klimaatverandering, het verbod op chemische onkruidbestrijding en prijsstijgingen bij uitvoerders valt het bedrag hoger uit dan verwacht.

De gemeente had 2,3 miljoen euro begroot voor het onderhoud. Maar omdat alles langer blijft groeien door het warme weer, is er ook meer arbeid nodig om alles netjes te houden. Ook mag er niet meer met chemische onkruidbestrijding gewerkt worden. Dat betekent dat onkruid mechanisch weggehaald moet worden, en ook dat kost meer tijd. Tot slot heeft de gemeente te maken met stijgende kosten van onder andere arbeid. Dat was allemaal niet meegenomen in de begroting voor het groenonderhoud.

Het tekort wordt nu eenmalig aangevuld door geld te halen uit de budgetten die bedoeld zijn voor het onderhoud van onder meer recreatieve voorzieningen en waterpartijen. Vanaf volgend jaar wordt de 160.000 euro meegenomen in de begroting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel