Zes jaar cel geëist tegen man die pink afsneed bij ontvoering

ALMERE • Vr 24 mei 2019 | 14:27 • Vrijdag 24 mei 2019 | 14:27

Tegen een 31-jarige man uit Almere is door het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van zes jaar geëist. De Almeerder zou in maart 2017 een man hebben ontvoerd en de pink van het slachtoffer hebben afgeknipt of afgesneden. De ontvoering begon in Amstelveen en eindigde in Leiden. Daarbij is gedreigd en geschoten met een vuurwapen op de auto waarin het slachtoffer zat.

Het slachtoffer is door de Almeerder en enkele medeverdachten geblinddoekt meegenomen in een andere auto. In een voor de ontvoering geregelde woning werden de handen van het slachtoffer vastgebonden, is hij ontkleed en is een stuk piepschuim in zijn mond gedaan. De verdachten wilden één miljoen euro zien van het slachtoffer. Om te laten zien dat ze het serieus meenden, werd zijn pink afgesneden of -geknipt.

Het OM spreekt van een goed voorbereide ontvoering. Zo werd bijvoorbeeld een peilbaken onder de auto van het slachtoffer aangebracht. Ook hadden de verdachten zeil geplakt op de vloer van woning waar het slachtoffer naartoe werd gebracht. Het OM noemt het handelen van de Almeerder onmenselijk en een wrede, sadistische daad.

De Almeerder werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot zes jaar cel. Hij ontkende vrijdag voor het gerechtshof in Amsterdam zijn betrokkenheid bij de zaak. Het hof doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel