Nieuwbouw sociale sector stokt

DRONTEN • Za 25 mei 2019 | 10:00 • Zaterdag 25 mei 2019 | 10:00

Het is lastig voor woningcorporatie OFW in Dronten om nieuwbouwplannen te realiseren, omdat de bouwsector overbelast is. OFW-directeur Truus Sweringa zegt in het programma Over Flevoland Gesproken dat in de bouw een groot tekort is aan personeel en aan materialen.

De periode tussen planning en uitvoering is daardoor opgelopen tot bijna een jaar. In de tussentijd stijgen de bouwkosten "idioot veel", zegt Sweringa, met 10 procent per kwartaal. Het duurt daardoor langer om de bouwplannen van OFW te realiseren.

OFW wordt bij nieuwbouwplannen ook gehinderd door de verhuurdersheffing die de corporatie moet afdragen aan het Rijk. Als gevolg van die heffing is er veel minder ruimte om te investeren, aldus de directeur.

Dit jaar komen er vrijwel geen nieuwe huizen bij en loopt de wachttijd voor een sociale huurwoning in Dronten op tot bijna 3 jaar. "Heel vervelend", zegt Truus Sweringa.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Kevir

    Ma 27 mei Maandag 27 mei

  Met 0,561% verhuurdersheffing? Is dat het grote probleem? Beste mevrouw Sweringa, het is tijd om te gaan en gelukkig wordt u daarbij gered door de bel.

  reageer
 • Yvon

    Za 25 mei Zaterdag 25 mei

  Tja klaarblijkelijk, op de een of andere manier zijn er voldoende bouwvakkers en materialen om met name in de randstad kantoorpanden te bouwen die jaren leeg blijven staan.

  reageer
 • pieter de oude

    Za 25 mei Zaterdag 25 mei

  Ik heb de indruk dat de gemeente Dronten bepaald
  geen stimulerende factor in deze is.
  Hoelang staat er al een bord voor de havenkade ,
  maar een paal in de grond, ho maar.
  De stroperigheid in de besluitvorming is voor zowel
  bedrijven als burgers een drama.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert