Nieuwbouw sociale sector stokt

DRONTEN • Za 25 mei 2019 | 10:00 • Zaterdag 25 mei 2019 | 10:00

Het is lastig voor woningcorporatie OFW in Dronten om nieuwbouwplannen te realiseren, omdat de bouwsector overbelast is. OFW-directeur Truus Sweringa zegt in het programma Over Flevoland Gesproken dat in de bouw een groot tekort is aan personeel en aan materialen.

De periode tussen planning en uitvoering is daardoor opgelopen tot bijna een jaar. In de tussentijd stijgen de bouwkosten "idioot veel", zegt Sweringa, met 10 procent per kwartaal. Het duurt daardoor langer om de bouwplannen van OFW te realiseren.

OFW wordt bij nieuwbouwplannen ook gehinderd door de verhuurdersheffing die de corporatie moet afdragen aan het Rijk. Als gevolg van die heffing is er veel minder ruimte om te investeren, aldus de directeur.

Dit jaar komen er vrijwel geen nieuwe huizen bij en loopt de wachttijd voor een sociale huurwoning in Dronten op tot bijna 3 jaar. "Heel vervelend", zegt Truus Sweringa.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel