Motie moet einde maken aan getouwtrek om recreatievilla's

ZEEWOLDE • Di 28 mei 2019 | 11:39 • Dinsdag 28 mei 2019 | 11:39

Vier oppositiepartijen in Zeewolde dienen dinsdagavond een motie in om een einde te maken aan de slepende discussie over permanent wonen op buitenplaats Horsterwold. PvdA/Groenlinks, D66, Zeewolde Liberaal en BurgerBelang willen dat het mogelijk wordt om op het park te wonen, werken en ruimte te maken voor maatschappelijke functies.

Op dit moment is het eigenaren toegestaan om maximaal 40 weken per jaar in hun recreatiehuis te wonen. De manier waarop de toezichthouders hun werk doen, wordt door veel bewoners als een inbreuk op hun woongenot en als intimiderend ervaren. Bij de controles wordt er onder meer door de ramen gekeken, aangebeld, genoteerd of er licht brandt en welke auto's wanneer komen en wegrijden.

In 2014, tien jaar na de start van handhaving, presenteerde de gemeente cijfers over het recreatiepark waarin gesteld werd dat nagenoeg alle woningen illegaal gebruikt werden. Wie betrapt wordt, krijgt een boete opgelegd. Daartegen gaan eigenaren zo vaak in beroep dat de gemeente de laatste jaren vrijwel permanent aan het procederen is.

De oppositie wil er nu een streep onder zetten en met een frisse blik naar een andere bestemming voor het park kijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel