Geen andere aanpak permanent wonen

ZEEWOLDE • Di 28 mei 2019 | 21:27 • Dinsdag 28 mei 2019 | 21:27

Het beleid rond permanent wonen in Zeewolde wordt niet aangepast. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Dat betekent dat bewoners maximaal 40 weken per jaar hun recreatiewoning mogen bewonen.

Vier oppositiepartijen in Zeewolde dienden een motie in om een einde te maken aan de slepende discussie over permanent wonen op Buitenplaats Horsterwold. PvdA/GroenLinks, D66, Zeewolde Liberaal en BurgerBelang willen dat het mogelijk wordt om op het park te wonen, werken en ruimte te maken voor maatschappelijke functies.

Raadslid Cees Steijger van Zeewolde Liberaal vertelde dat hij onlangs een bezoek had gebracht aan Buitenplaats Horsterwold en dat hij voornamelijk Poolse nummerborden zag. Hij ziet geen heil meer in de eindeloze reeks rechtszaken die de gemeente blijft voeren met betrapte bewoners.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter ontraadde de motie en benadrukte dat een eventuele wijziging in het beleid ook geldt voor de andere recreatieparken in Zeewolde. Ook vertelde hij dat gemeenteambtenaren tijdens controles geregeld onheus bejegend worden door bewoners. Gorter sprak over extreme tegenwerking en dreigingen.

Een meerderheid van raad stemde uiteindelijk tegen de motie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel