Vrienden Erkamps leggen bloemen bij Markerkant

ALMERE • Wo 29 mei 2019 | 19:54 • Woensdag 29 mei 2019 | 19:54

Vrienden van Patrick Erkamps, die om het leven kwam na een zware mishandeling, hebben woensdagavond bloemen gelegd op bedrijventerrein Markerkant in Almere.

Op de plek waar de 38-jarige Almeerder zondagochtend door een andere man met een honkbalknuppel werd geslagen, werd een herdenking gehouden. Meer dan 50 mensen waren aanwezig. Er werd geproost en stilgestaan bij het overlijden van Erkamps.

Naast bloemen werden ook allerlei Ajax-sjaals en -vlaggen geplaatst. Het slachtoffer en de aanwezigen behoorden tot de vaste harde Almeerse kern van de club.

Inmiddels is er contact met de gemeente om te komen tot een stille tocht. Die zal plaatsvinden na de uitvaart. Wanneer de uitvaart is, is onduidelijk omdat het lichaam van Patrick Erkamps nog niet is vrijgegeven door de politie.

Aan de dodelijke vechtpartij ging een burenruzie vooraf. Het slachtoffer woonde boven de verdachte in de Waterwijk. Beelden van die ruzie zijn op internet te vinden. Het slachtoffer werd na de klappen met de honkbalknuppel in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. De verdachte vluchtte na het incident, maar is inmiddels aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel