Gemeente verwacht financiële tegenvaller

ALMERE • Vr 31 mei 2019 | 10:05 • Vrijdag 31 mei 2019 | 10:05

De gemeente Almere verwacht een flinke financiële tegenvaller. Daarvoor waarschuwt het college van burgemeester en wethouders. Oorzaak zijn de bedragen die Almere krijgt van het Rijk. De hoeveelheid geld die gemeenten van Den Haag krijgen wordt bekendgemaakt in de zogeheten Meicirculaire. Deze wordt vandaag - vrijdag 31 mei - gepubliceerd.

Op basis van stukken die het Kabinet eerder al aan de Tweede Kamer heeft gestuurd leidt Almere af dat er "omvangrijke financiële consequenties" zijn. "U begrijpt dat wanneer de eerste signalen juist blijken te zijn dit veel impact heeft op het nu geschetste perspectief," zo is de mededeling aan de gemeenteraad.

Ambtenaren en het college zullen de Meicirculaire dit weekend bestuderen. Burgemeester en wethouders komen vervolgens maandag bijeen voor een extra collegevergadering. Uiterlijk dinsdag wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de gevolgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel