Zeekadetkorps krijgt eigen schip

LELYSTAD • Zo 2 juni 2019 | 15:46 • Zondag 2 juni 2019 | 15:46

Na een vierdaagse reis uit de haven van Antwerpen is zaterdag een bijzonder schip van het Zeekadetkorps Lelystad de Bataviahaven binnengevaren.

Het Zeekadetkorps werd een paar maanden geleden opgericht, maar had nog geen eigen schip. Met de aanschaf van het schip 'Dijle' uit België kunnen de jonge aspirant-kadetten nu echt de kneepjes van het vak leren.

Unieke ervaring voor de aspirant-zeekadetten
De jonge aspirant-zeekadetten reisden vanuit België vier dagen lang mee op het schip. "Vanuit Antwerpen-Noord zijn we naar Vlissingen gegaan. Vanuit daar gingen we over de Noordzee naar IJmuiden. Vervolgens naar Amsterdam en toen naar hier. We zijn dus nu al de zee over gegaan terwijl we pas net begonnen zijn. Dat heeft nog geen ander Zeekadetkorps gedaan", zegt aspirant-zeekadet Sidney de Pruis vol trots. "Eigenlijk heel erg uniek."

De commandant van het korps, Joop van Diest is onder de indruk van zijn leerlingen. "Ze hebben vier dagen van Antwerpen naar Lelystad gereisd en hebben zich voortreffelijk gedragen. Ik heb er geen twijfel over dat ze nog voor de zomer volwaardig zeekadet zijn."

Voorbereiding op nautische carrière
Lelystedelingen tussen de 11 en de 18 jaar kunnen zich aanmelden bij het korps om kennis te maken met het leven op zee. Zo kunnen korpsleden bijvoorbeeld knopen leren leggen en leren hoe zij koers kunnen houden op zee. Ook kunnen ze zich zo voorbereiden op een carrière bij de marine of in de zeevaart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel