Ouderraad Arcus vreest komst 'Skaeve Huse'

LELYSTAD • Ma 3 juni 2019 | 6:58 • Maandag 3 juni 2019 | 6:58

De ouderraad van middelbare school Arcus in Lelystad maakt zich zorgen over de komst van Skaeve Huse bij het nieuwe schoolgebouw van Porteum. Dat zijn woningen voor mensen die voor zware overlast in de omgeving zorgen. De ouders maken zich zorgen over de veiligheid van kinderen bij de nieuwe campus.

In het woningbouwprogramma 2019-2022 van de gemeente staat dat de Skaeve Huse in de Campuszone komen. Daar wordt nu gebouwd aan de nieuwe middelbare school Porteum, de samenvoeging van de Scholen Arcus, Rietlanden en SGL. De gemeente wil in de Skaeve Huse (Deens voor 'rare huizen') mensen onderbrengen die moeilijk te huisvesten zijn door onder meer drank- of drugsverslaving. Dat moet de overlast door deze groep in de stad verminderen.

"Welke maatregelen gaat de gemeente nemen om het veilig te houden voor de kinderen?"

— Ellen Stam, ouderraad

Volgens Ellen Stam van de ouderraad zijn de scholen niet door de gemeente geïnformeerd over de Skaeve Huse. "Wij weten niet welke maatregelen de gemeente gaat nemen om het veilig te houden voor de kinderen." "De school verdient een goede start", zegt Maaike van den Haspel, die ook in de ouderraad van Arcus zit.

De ouderraad vreest nadelige gevolgen voor Porteum. "De kans bestaat dat er leerlingen toch naar Dronten of Almere gaan. Dat moeten we niet willen", aldus Van den Haspel. De ouderraad denkt erover om een actie op touw te zetten om de komst van de Skaeve Huse tegen te houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel