Ondergrondse containers zorgen niet voor meer afvaldumping

DRONTEN • Di 11 juni 2019 | 14:45 • Dinsdag 11 juni 2019 | 14:45

De ondergrondse containers voor restafval in Dronten hebben niet gezorgd voor meer dumpingen van huishoudelijk afval. Dat stelt het college van b en w na vragen van Leefbaar Dronten over het zogenoemde omgekeerd inzamelen.

De ondergrondse containers zijn ruim een jaar in gebruik. Ze vervangen de minicontainers die voorheen per huishouden aan de straat werden gezet. Leefbaar Dronten wilde weten of dat heeft geleid tot meer meldingen over illegaal neergezet afval.

Minder bijplaatsing bij hoogbouw
Volgens b en w is juist het tegenovergestelde het geval, zeker bij hoogbouw. "Voorheen hadden we bij hoogbouwlocaties bovengrondse containers. Deze zijn ook vervangen door ondergrondse containers. Het aantal bijplaatsingen bij deze locaties is afgenomen."

Afvalscheiding in de knel
Wel gaat het minder goed met het scheiden van het afval, meldt het gemeentebestuur. In de minicontainers voor plastic, blik en drankpakken wordt meer materiaal gevonden dat er niet in hoort te zitten. De gemeente gaat daarom een nieuwe voorlichtingsronde houden over afval scheiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel