Bezorgrestaurant op industrieterrein heeft zaken niet op orde

LELYSTAD • Wo 12 juni 2019 | 13:10 • Woensdag 12 juni 2019 | 13:10

Bij een inspectie op industrieterrein Noordersluis in Lelystad heeft de landelijke eenheid van de politie verschillende verdachte activiteiten geconstateerd.

Zo vond de politie in een bouwkeet een bezorgrestaurant dat in bedrijf was. Veel vleeswaren waren niet gekoeld en agenten zagen rondom het pand veel ongedierte. Daarom werd de Voedsel- en Warenautoriteit ingeschakeld voor een spoedinspectie. Uit die inspectie bleek dat er inderdaad verschillende zaken niet op orde waren.

De politie kwam de bouwkeet op het spoor nadat op het terrein eerst een Poolse auto werd gevonden, verstopt achter onkruid. De auto stond al lange tijd niet meer geregistreerd. Het wrak van een gestolen scooter stond ernaast.

Gevaarlijke stoffen
Bij een ronde over de rest van Noordersluis constateerde de politie dat bij een fabriek van een voedselproducent ook zaken niet bleken te kloppen. Zo leek het bedrijfsafvalwater in het riool te worden geloosd en was er sprake van opslag van gevaarlijke stoffen.

Daarop is het Team Milieu van de politie Midden-Nederland en de Omgevingsdienst gewaarschuwd. Zij hebben onderzoek gedaan. De bevindingen van dat onderzoek worden de komende dagen vergeleken met de verleende vergunningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel