Rijontzegging voor frontale botsing bussen

ALMERE • Wo 12 juni 2019 | 14:01 • Woensdag 12 juni 2019 | 14:01

De buschauffeur die in Almere frontaal op een andere lijnbus botste, heeft woensdag een rijontzegging van acht maanden waarvan de helft voorwaardelijk gekregen. Daarnaast kreeg hij een werkstraf van 120 uur. Als beroepschauffeur is hij tekortgeschoten, vonniste de rechtbank in Lelystad.

Het ongeluk gebeurde in november 2017 op de busbaan langs de Muziekdreef, onder het viaduct van de Hogering. De buschauffeur reed volgens de rechtbank "aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend", door op een onoverzichtelijk punt met zijn lijnbus de bocht af te snijden. Bij de botsing raakten twaalf buspassagiers gewond. Met de nodige ambulances werd een aantal van hen naar het ziekenhuis vervoerd.

De buschauffeur van de tegemoetkomende bus was er het ergst aan toe. De man raakte buiten bewustzijn en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Hij liep zware verwondingen op aan beide benen. Ook een 3-jarige jongen raakte zwaargewond: het kind liep een botbreuk en een hersenschudding op.

Uit een analyse van de politie bleek dat de buschauffeur vrijwel geheel op de linker weghelft reed in de bocht. Daarom kon hij de tegemoetkomende bus niet zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel