Miljoen meer nodig voor verhelpen verzakkingen

URK • Wo 12 juni 2019 | 22:45 • Woensdag 12 juni 2019 | 22:45

De gemeente Urk moet ruim een miljoen euro extra uitgeven om verzakkingen in het dorp te verhelpen. Het gaat om de wijk rond de straten Hooiland en Achterland, waar de bodem door de slappe ondergrond op sommige plekken extreem verzakt was. Riolering en wegdek moesten daarom worden gerepareerd.

Sinds vorig jaar worden in de wijk al herstelwerkzaamheden uitgevoerd, maar de 2,3 miljoen euro die hiervoor was weggelegd, is niet voldoende om alle kosten te dekken. De gemeente heeft de afgelopen tijd geprobeerd om de provincie of het Rijk te laten meebetalen, maar dat is niet gelukt.

Burgemeester en wethouders denken nog 1,1 miljoen nodig te hebben om het werk zorgvuldig af te ronden. De gemeenteraad moet daarmee instemmen. Gebeurt dat niet, dan kunnen minder verzakte delen niet worden aangepakt en zal de riolering niet zoals gewenst functioneren.

In het nieuwe kostenplaatje is rekening gehouden met de gestegen prijzen in de bouwwereld. Toch blijft het risico bestaan dat de rekening uiteindelijk iets hoger uitvalt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel