Aanhoudingen na vondst 27 kilo cocaïne op Schiphol

ALMERE • Do 13 juni 2019 | 12:53 • Donderdag 13 juni 2019 | 12:53

In Almere zijn aanhoudingen verricht na een eerdere vondst van 27 kilo cocaïne op Schiphol. Volgens de Koninklijke Marechaussee zijn het allemaal (oud-)medewerkers van een logistiek bedrijf dat onder meer levert aan de luchthaven. De drugs zat verstopt tussen een partij bloemen.

De verdachten zijn tussen de dertig en veertig jaar en komen uit Nederland, Polen, Azerbeidzjan en Letland. De aanhoudingen vonden sinds april plaats in Almere, Amsterdam en rond Schiphol.

Na de vondst in januari deed de marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek naar de herkomst van deze verdovende middelen. Daarbij is in april een zending van 160 kilo cocaïne onderschept op Maastricht Aachen Airport. Ook deze drugs waren verstopt tussen een partij bloemen.

Acht van de tien verdachten zitten nog vast. De andere twee zijn nog wel verdachten in de zaak en mogen het proces in vrijheid afwachten. Het onderzoek duurt nog voort en de marechaussee sluit meer aanhoudingen niet uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel