Nog weinig animo voor 10.000 euro ANWB

FLEVOLAND • Do 13 juni 2019 | 13:19 • Donderdag 13 juni 2019 | 13:19

De ANWB heeft nog weinig Flevolandse aanmeldingen gekregen voor de 'Samen In Actie'-subsidie van 10.000 euro. Sinds vorig jaar wordt vanuit het ANWB Fonds per provincie geld beschikbaar gesteld voor goede ideeën op het gebied van verkeer, mobiliteit of vrije tijd. Omdat uit Flevoland nog weinig aanmeldingen binnen zijn gekomen, doet de bond een extra oproep. De tijd dringt wel, want alle reacties moeten uiterlijk zondag binnen zijn.

Aanmelden kan via de website van de ANWB. Een aanvraag kan bijvoorbeeld gedaan worden voor een veilige route naar een basisschool, de ontwikkeling van een motorzijspan voor rolstoelen of de aanleg van zonnepanelen op een rotonde. De Lelystadse stichting 4 Fusion kreeg vorig jaar een bedrag voor de aanleg van rolstoelpaden en een vergroting van het terras.

Als de inschrijving gesloten is, worden alle aangemelde projecten voorgesteld op de website van de ANWB. Daarna kan iedereen in Nederland op de projecten stemmen. Hierdoor ontstaat er een top drie per provincie. De ANWB Adviescommissie zal vervolgens in elke provincie een project kiezen dat de 10.000 euro krijgt uitgekeerd.

Het ANWB Fonds is speciaal opgezet om verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de maatschappij een steun in de rug te geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • pieter de oude

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  ANWB, FNV ed. moeten alleen opkomen voor
  de belangen van hun leden en zich niet met
  allerlei randzaken gaan bemoeien, daar
  vraagt de (forse) contributie-betaler niet om.

  reageer
 • Spes

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Die Sjaak,
  De ANWB vraagt om mee te denken ,niet om te blaten.
  Denken is hersengymnastiek daar krijg je, hopelijk, een lenige geest van.
  Mocht e.e.a. fout gaan: wanneer Flevoland onder water komt te staan zoals door U voorspeld met beide benen in het water blijven staan.
  Vooral niet de ANWB bellen.

  reageer
 • km

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  stop dit geld in een rotonde ipv de kruising westerdreef/zuiveringweg 10.000€ is dan al een mooi beginnetje voor een veilige oversteek daar..

  reageer
 • OMG

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  ANWB kan zichzelf beter opheffen. Daar is nog nooit 1 zinnige zin vandaag gekomen. Nu zoeken ze weer de publiciteit met HUB's en rekeningrijden. Zijn ze wel helemaal in orde daar? Denken ze echt dat er mensen zijn die thuis op de bank zitten en denken......hmmm ik heb niets te doen.... ik ga voor de lol even in de file staan. Mensen gebruiken de wegen omdat ze ergens heen MOETEN. Al dan niet betaald. Niemand staat voor zijn lol in de file dus ook rekeningrijden helpt daar niet tegen. Wat wel helpt is drastisch het woon-werk verkeer verminderen.

  reageer
 • OMG

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  @s en Flevo : Dat de ANWB zich niet moet gaan profileren als een partij / vereniging dat het fileleed kan oplossen. Van de week kwamen ze in het nieuws met het voorstel van HUBs en kilometerheffing als dé oplossing. Dat zijn ideeen voor de Buhne. Die dragen op geen enkele manier bij aan het verminderen van fileleed.

 • Flevo

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Wat wilt u nou eigenlijk zeggen?

 • S

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Wat een geratel. En het meeste heeft helemaal niets met de ANWB te maken.

 • De Sjaak

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  10.000 euro, dat ben je al kwijt als de gemeente 1 verkeersdrempel aanlegt. Ik pas

  reageer
 • Albert

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Niemand had een constructief idee van u verwacht.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert