'Nog steeds vertrouwen in geplande opening vliegveld'

LELYSTAD • Do 13 juni 2019 | 16:30 • Donderdag 13 juni 2019 | 16:30

Flevolandse bestuurders en ondernemers blijven erop vertrouwen dat volgend jaar april de eerste vakantievluchten van Lelystad Airport vertrekken.

Minister Cora van Nieuwenhuizen zei woensdag dat het 'niet eenvoudig' zal zijn om het uitgebreide vliegveld op 1 april 2020 te openen. De minister heeft te maken met strengere regels rond stikstofuitstoot. Ook heeft Brussel een nieuw plan over het verdelen van maatschappijen tussen Schiphol en Lelystad nog niet goedgekeurd.

Voor de provincie staat nog steeds vast dat de geplande opening wordt gehaald. Gedeputeerde Jan de Reus is niet blij met de strengere stikstofregels. "Die zijn een gevolg van een uitspraak van de Raad van State. En daar moeten we mee leven. De minister van Landbouw en Visserij gaat daarover. Die komt voor de zomer met een nota aan de Tweede Kamer hoe wij ermee moeten omgaan. Ondertussen werkt de minister van Infrastructuur en Waterstaat heel hard aan alle ontwikkelingen rond Lelystad Airport. Dus ik ga ervan uit dat we nog steeds op tijd zijn."

'Al veel geïnvesteerd'
De gemeente Lelystad is blij om te zien dat de minister nog steeds haar uiterste best doet om het vliegveld op de geplande datum te openen. Voor Lelystad is die opening erg belangrijk, omdat nu al merkbaar is dat het vliegveld de stad veel gaat opleveren en Lelystad aantrekkelijker maakt. In het voorbereidende traject is ook al veel geïnvesteerd. Zo is het fietspad naar het vliegveld en bijbehorende bedrijventerrein verbeterd. Bij het station wordt gezorgd dat de speciale buslijn naar het vliegveld straks ruim baan krijgt. Ook op het gebied van riolering en waterleidingen is al van alles aangelegd.

'Openingsdatum niet in gevaar'
Actiegroep 'Lelystad Airport moet door', opgezet door ondernemers die vinden dat het vliegveld snel open moet, verwacht dat de geplande openingsdatum door de nieuwe obstakels niet in gevaar komt. Volgens woordvoerder Cees Okkerse is er door een recente uitspraak van de Raad van State over de uitstoot van stikstof wel een nieuwe juridische werkelijkheid ontstaan, maar gaat Nederland daar niet door op slot. "Waar voorheen een melding genoeg was, zal het kabinet nu echt een vergunning voor het vliegveld moeten aanvragen. Om die te krijgen moet worden aangetoond hoe de hoeveelheid stikstof die door het vliegveld vrijkomt, wordt beperkt of gecompenseerd.'' Okkerse verwacht dat de vergunning er nog binnen de beschikbare tijd komt. Ook de benodigde goedkeuring door Brussel van het nieuwe verkeersplan valt volgens Okkerse binnen enkele maanden te verwachten.

Red de Veluwe: stekker eruit!
Voor tegenstanders van het uitgebreide vliegveld zijn de nieuwe obstakels een nieuw bewijs dat Lelystad Airport helemaal van tafel moet. Actiegroep Red de Veluwe vindt dat de minister haar verlies moet nemen en de stekker eruit moet trekken. Voor woordvoerder Jaap Kloosterziel is het duidelijk. "Er is geen vergunning voor Lelystad en elke burger die geen vergunning heeft voor iets wat wel vergunningsplichtig is, wordt daar ook aan herinnerd. De minister staat niet boven de wet. Dit ministerie heeft het de afgelopen decennia al veel te bont gemaakt met de luchtvaart." Red de Veluwe zal ook de komende dagen de kamerfracties moed inspreken om zich te houden aan hun afspraken en niet te zwichten voor de 'VVD-dreigementen om koste wat kost dit vliegveld te openen', aldus Kloosterziel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (24)

 • Geert Korf

    Di 18 juni Dinsdag 18 juni

  Alleen als jezelf niet vliegt, heb je recht om tegen dit vliegveld te zijn,en anders je mond houden.
  Het is net zoiets als geen donor willen zijn, maar wel als jezelf iets overkomt.

  reageer
 • Jaap

    Wo 19 juni Woensdag 19 juni

  Niet Zuid maar Noord Korea.

 • Jaap

    Wo 19 juni Woensdag 19 juni

  Nou nou, het lijkt Zuid- Korea wel! Welkom in de democratie Nederland.
  Wat een Appels met peren vergelijken: honderdenduizenden krijgen enorme overlast door een niet aan de milieuwetgeving eisen voldoend pretvluchtenvliegveldje.

 • Henkie

    Zo 16 juni Zondag 16 juni

  Waar blijven nu de voorstanders? Nu blijkt dat het vliegveld nauwelijks banen oplevert en de voordelen niet opwegen tegen de nadelige consequenties.
  List en bedrog.
  Zelfs de minister zegt nu dat ze weer een list moet verzinnen op de opening door te laten gaan na de zoveelste tegenslag.
  Het was al van dag 1 duidelijk.
  Dit vliegveld is ongewenst, ongepast en strookt met alle regels die nu gelden voor het milieu akkoord.
  Maar ze gaat maar door, ten koste van alles moet het vliegveld open.
  vvd bedankt voor alles in dit prachtige land.

  reageer
 • tsja

    Di 18 juni Dinsdag 18 juni

  Graag gedaan Henkie! Je moet niet naar de politiek wijzen maar naar de mensen die vinden dat iedereen zich in Nederland moet kunnen vestigen, naar de mensen die 2 of meer kinderen hebben, naar Mensen die zich willen verplaatsen over land, zee of door de lucht. We zijn met bijna 18 miljoen mensen in Nederland dat is 5 miljoen meer (= + 38%) dan 30 jaar geleden.

  Dat betekent ook 38% meer transportbewegingen. Over de weg maar ook door de lucht en daar kunnen we met z'n allen moeilijk over doen maar dit is gewoon een feit en daarvan hoeven niet alleen de mensen rond Schiphol en Rotterdam-DenHaag de dupe te zijn!

 • Ro

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Een hoop mensen hebben er klaarblijkelijk bar weinig van begrepen. Het gaat hier niet om klagers en zoals jullie zeggen, beroepszeikerds. Gaat ook niet om tegenstanders. Het gaat hier kort gezegd om Europese regelgeving wat door Kabinet Rutte niet wordt nageleefd. Het is in dit geval de Raad van State die blokkeerd. En van Nieuwenhuizen heeft ook nog een akkefietje met Brussel op te lossen.
  Dit heeft dus NIETS met de Veluwse tegenstanders te maken.. Dat dit hun wel goed uitkomt is slechts een bijkomstigheid.

  reageer
 • Barry

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Linda, wie het laatst lacht, lacht het best! Wordt vervolgt

 • Ro

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Linda

  Goed lezen graag.
  Ik heb het niet of LA open gaat of niet.
  Ik heb het over de reden van deze zoveelste vertraging. En dat die dit keer NIet bij de Veluwse klagers ligt
  Dat die tent vroeg of laat een keer opengaat dat snap ik ook wel. Maar het is nog zeker geen gelopen race.

 • ABS

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Zoals wel vaker regelmatig gebeurt, zo ook hier, verwisselt men gemakshalve oorzaak en gevolg of doel en middel met elkaar. Waarschijnlijk omdat vele mensen zich niet (willen) realiseren wat het verschil is en al helemaal niet wat dit betekent voor de impact.

 • Linda

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Grootste grap: jij bent 1 van de grootste tegenstanders. Je zal nog eens raar staan te kijken of "verbijsterd" zijn als de luchthaven straks opent.

 • Carry

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Ondernemers met euro tekens in hun ogen (€°€) I.S.M. Bestuurders met oordoppen en een bord voor hun "NEUS" ! Waar kennen we DAT ook alweer van??? .............. (Ziekenhuis, Theaterkwartier, Stadshart, Noordzoom,...)

  reageer
 • Carry1

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  " Barry" vertel er meteen even bij welke prijsklasse deze woningen zijn!! 3000 Lelystedelingen zoeken naar een Huurwoning.

 • Carry1

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  " Carry" , maak dat de kat wijs! Ouder bijdrage is verre van vrijwillig. Voor het schoolreisje, voor deelname aan sportactiviteiten, enz moet betaald worden. Waar ging het ook alweer over? Juist dat de Lelystedelingen wat goeds krijgen voor alle belastingen die betaald worden.

 • Barry

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  Theaterkwartier. 500 nieuwe woningen!! Goed tegen de "woningnood"! Hoe kun je daar tegen zijn???

 • Carry

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  Carry, die ouderbijdrage is vrijwillig (je hoeft het niet te betalen) voor leuke dingen voor je eigen kinderen, heeft niets met het vroegere schoolgeld (lesgeld) te maken. Het boekengeld dat ouders tot een aantal jaar terug zelf moetsen betalen krijgen ouders nu ook al kado van de samenleving. En het heeft allemaal niets met de gemeente te maken, wat je wel suggereert.

 • Carry

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  Herman, vraag maar eens wat een school vraagt voor ouderbijdrage, leuke dingen als uitjes, extra
  materiaal, etc!

 • Herman

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Carry, serieus? Schoolgeld?

 • Carry

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Fred: Zet je ROZE bril maar eens af.... Hoogste tijd dat alle Lelystedelingen één keer wat goeds krijgen voor hun OZB, parkeergeld, schoolgeld, enz.

 • Fred

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Je begrijpt er niets van, hé

 • Het Moraal

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Door termen te gebruiken zoals list en andere omwegen geeft precies weer dat men er een geraffineerde denkwijze erop nahoud om andere te benadelen.
  Dit noemt men zakelijk zijn ten koste van alles ,zelfs dat kleine beetje frisse lucht mag opgeofferd worden wat in de lucht zit.Jammer dat hebberige en macht gevoelige mensen zonder blikken of blozen listen en bedrog aanwenden om hun statuur zodanig te profileren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wijnschenk

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  als je nog!!! steeds als ondernemer bestuurder nog steeds vertrouwen hebt in dit dossier.
  heb je echt een plaat voor je kop zo dik als een betonblok.!!
  vertrouwen is een woord dat hier niet!!! thuis hoort

  reageer
 • Ro

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Overigens heeft het zielige openbare briefje van de heer Okkerse aan onze MP ook niet echt veel geholpen.

 • Rinus Rooyakkers

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Red de Veluwe is een zeer misplaatste benaming voor een klein groepje grijze kopjes op de Veluwe die van een mug een olifant maakt.

  reageer
 • Barry

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Rinus, vervelend, niet? Als een ander je woorden in de mond legt!! (Spiegel-spiegel)

 • Rinus Rooyakkers

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Ro, wie heeft het over alle akkerland opgeven?

 • Ro

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Rinus

  Ooit bij stilgestaan dat akkerland nodig is om de mens te voeden. Een flink deel van Flevoland is potato-gebied. Oftewel uw patatje oorlog op vrijdagavond. Uw biertje kan ook niet gemaakt worden zonder granen. Je kunt dus alle akkerland opgeven. Maar dan worden de weekenden een stuk minder leuk

 • Rinus Rooyakkers

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  @Barry: Flevoland is geen ouderencamping. Rust, ruimte en groen zijn belangrijk, maar bedrijvigheid minstens evenzeer. Met de opening van LA is er geen minder ruimte of groen. Met het geluid zal het enorm gaan meevallen. De inwoners hebben bedrijvigheid en röring nodig. De jeugd trekt anders weg en dan heb je pas een echt probleem. u houdt misschien van een suffe, saaie polder met dode steden en akkerland tot aan de horizon, maar dat lijkt mij geen houdbaar en aantrekkelijk perspectief.

 • Barry

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Was dit echt geen fake nieuws, Bas? Weet je dat wel heel zeker!

 • Bas

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Goed gezegd Rinus!

 • Barry

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Rinus R is een nep-Flevolander die na jaren nog steeds niet weet dat deze provincie staat voor ruimte, rust en groen.

 • Joop

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Nee totaal geen vertrouwen in het vliegveld ik vind het gevaarlijk om dat er een natuurgebied om heen zit en veel boeren bedrijven dus een hoop vogels vliegmaatschappij hebben eigen werk nemers plus afhandelaars dus echt veel werk nemers zullen niet uit de polder komen.

  reageer
 • Jan

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Zolang deze minister spreekt in termen van “een list verzinnen om onder de Raad van State uitspraak over de PAS uit te komen” heeft ze nog niet echt door hoe de wereld in elkaar zit. Volgens mij heeft ze bij haar benoeming als minister ook de eed of de belofte afgelegd en daarbij aangegeven trouw te zijn aan de wetten. De Raad van State heeft klip en klaar aangegeven dat het instrument PAS niet een goede uitwerking is geweest om aan Natuurwetgeving (ter voorkoming van een te zware stikstofbelasting van natuurgebieden) te voldoen.

  reageer
 • Klaas

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  PiM! (Sorry, zie het nu pas) Laat je nog even lezen wat zo'n vliegtuig uitstoot?

 • Klaas

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  Pik, heeft je vliegtuig dan ook een katalysator? Vertel er ook de bij wat dat ding voor rotzooi uitstoot..

 • Peter

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  Leuk voorbeeld met zo,n sjoemelwagen.

 • Adri

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Pim: ik heb geen golf en rij op de fiets of trein evt de bus. Het is immers schitterend weer in Nederland. Al m'n geld uitgeven voor een pretvluchies vakantie van een week? Nee, bedankt!!
  Fietsen is heel gezond. Duidelijk is hoe de minister omging met de schokkende getallen van de half lege belevingsvlucht, overigens zonder de zeer veel geluidsoverlast producerend start en landing!
  Die berekeningen werden even aangepast. Kort om genoeg gemanipuleerd met de cijfertjes.

 • Pim

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Adri: Een vakantievlucht over een afstand van 850 kilometer tot Lelystad met een Boeing 737-800 van de KLM met gemiddelde bezettingsgraad kost minder brandstof per persoon per kilometer dan een recreatierit van een uur met een VW Golf 2.0 TDI BMT Highline met gemiddelde bezettingsgraad.

  ● Boeing 737-800 van de KLM:
  - Gemiddeld verbruik: Ongeveer 40 kg brandstof per minuut.
  - De soortelijke massa van kerosine is 0,78–0,81g/cm3.
  Het verbruik is dus 40 kg/0,8 = 50 liter per minuut. Dit is in 1 uur (50 x 60 = ) 3.000 liter
  - Kruissnelheid: 850 km/h.
  Dit is (3.000 : 850 = ) 3,5 liter brandstof per km.

  - Maximum aantal passagiers KLM Boeing 737-800 = 186
  - Bezettingsgraad = 87,7%
  Aantal passagiers = 163

  Dus 3,5 liter per km met 163 passagiers is (3,5 : 163 = ) 0,0215 liter per persoon per kilometer.
  Dat is 2,15 liter per 100 km, ofwel (100 : 2,15 = ) 1 op 46.

  ● VW Golf 2.0 TDI BMT Highline:
  - Gemiddeld verbruik: 4,5 l/100km.
  - Gemiddeld over alle vrijetijdsritten komt de bezettingsgraad van auto’s per gereden kilometer uit op 1,82.
  Dus 0,045 liter per km met 1,82 passagiers is (0,045 : 1,82 = ) 0,0247 liter per persoon per kilometer.
  Dat is 2,47 liter per 100 km, ofwel (100 : 2,47 = ) 1 op 40

 • Lekker weertje

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Politiek begint daar waar fatsoen ophoudt

 • Adri

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Pim: vliegtuigmotoren produceren enorme hoeveelheden stikstof en CO2. Dan ook nog fijn stof en andere schadelijke gassen! Een beetje bio kerosine en het planten van boompjes zijn een druppel op de gloeiende plaat. Volgend jaar moet het al flink minder-minder.

 • Pim

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  De economie en ambitieuze klimaatplannen van Gelderland zijn in groot gevaar, nu het Nederlandse stikstofprogramma volgens de Raad van State niet deugt. Dat zeggen gedeputeerden Peter Drenth (CDA) en Jan van der Meer (GroenLinks).
  De bouw van windmolens en ecoducten moet nu van te voren gecompenseerd worden. Veehouders moeten vergunning inleveren. Vrees voor minder koeien in de wei. De bouw van nieuwe huizen, wegen, industrie en boerderijen dreigt stil te komen liggen.

  Waar het om draait is de vraag wat de ernstige stikstofbronnen zijn. Daarmee moet aan de slag gegaan worden.

  De top 7 NOx-sectoren van provincie Flevoland zijn in aflopende reeks: Het buitenland, wegverkeer, mobiele werktuigen, zeescheepvaart, binnenvaart, landbouw en ex aequo industrie en zeescheepvaart.
  De sector luchtvaart staat samen met de visserij, het railverkeer en de afvalverwijdering op de 13e plek.
  Ter vergelijk provincie Noord-Brabant: Ook in deze provincie staat de sector luchtvaart (ondanks 30.394 vliegbewegingen in 2015 op Eindhoven Airport) op de 13e plaats van NOx-vervuilers. Met dezelfde NOx-concentratie per m3 als die in Flevoland.

  De uitspraak van de Raad van State dient niet gekoppeld te worden aan het energieakkoord. Wel de aanpak van de NOx-vervuiling. Die op eerlijke dient te geschieden.
  Het geplande Lelystad Airport komt er.

  reageer
 • De Geus

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  Hh : de groeten van de ottertjes Dirk, Tim en Juliette die elke dag om 14:30 kleine en grote kinderen laten genieten.

 • HH

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Hanspuntje, begin je weer met je boswachterslobby voor het Natuurpark? Meer dan twee miljoen subsidie per jaar over de balk voor het Flevo Landschap!

 • Barry

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Hallo Pim! behoorlijk aantal Mooie halve waarheden en bijna sprookjes weer. Een echte grote fan van de Veluwe lukt niét. Een paar grote namen "benoemen", kromme feiten vertellen. Hoog Tijd voor je wandeling in het Natuurpark...

 • Dieuwertje

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Fijn hè OF? Altijd de schreeuwende tegenstanders steunen. Zeker die van de Veluwe. Laat zij zich maar richten op de heropening vliegbasis Deelen. Defensie heeft meer vliegruimte nodig. Wanneer krijgen beschaafde voorstanders eens het woord.

  reageer
 • ABS

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Misschien als ze zich eens beschaafd gaan gedragen en niet proberen de persoon onderuit te halen maar met argumenten komen?

 • Piet

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Vertrouwen kan duiden op een gebrek aan inzicht.

  reageer
 • ABS

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Dat is precies wat men ons wil doen geloven, dat wij niet (kunnen) begrijpen welke voordelen dit met zich meebrengt. Deels ingegeven door hu eigen tekortkomingen om dat duidelijk te maken.

  Wat wij helaas voor hun wel begrijpen is dat we straks met een gedrocht zitten waarvan wij als Lelystad wel de lasten maar niet de lusten mogen beleven.

 • Sander

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Het in gebruik nemen van dit mens dier en natuur vernietigende vliegveld is de grootste politieke schande ooit.

  reageer
 • Berg

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  Een zekere meneer Zalm had hiebij meer dan "een flinke vinger in de pap!"

 • Herman

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Nee, dat zijn de EU en de door Lubbers en Wim Kok erdoor gemoffelde deelname aan de Europese eenheidsmunt, verworden tot de euro.

 • Adri

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Wat dacht je van die 23 miljard uit de pensioen halen van onze (R)overheid. En dan volgend jaar enorme problemen bij de pensioenfondsen. Was er niet iets met 10 miljard overschot??

 • R.

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Nee.. dat is het 5G netwerk.

 • Pim

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Het gevoerde Schiphol en daarvan afgeleide Lelystad Airport beleid en de besluitvorming daartoe is een zwarte bladzijde in de politieke geschiedenis van ons land.

 • Roel

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Nooit het vak geschiedenis op school gevolgd zeker?

 • Duzzz

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  😂

 • it

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Hoe onze politici van een mug een olifant kunnen maken. Men raakt nu verstrikt in hun opgestelde regelzucht. Het zou te wensen zijn als men nu eens het normale boerenverstand zou gebruiken.

  reageer
 • Hannes;

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  De dag van vandaag is niet de dag vanmorgen; zeker als het gaat wat betreft de expansie van de vliegmaatschappijen. Nederland is maar een kleinland, waar je niet alles maar kan inproppen!!

  reageer
 • ABS

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  "Voor Lelystad is die opening erg belangrijk, omdat nu al merkbaar is dat het vliegveld de stad veel gaat opleveren en Lelystad aantrekkelijker maakt. In het voorbereidende traject is ook al veel geïnvesteerd."
  Laat ik nou altijd gehoord en gelezen hebben dat de investeringen door Schiphol en/of de provincie gedaan moesten worden en niet of amper door Lelystad maar dat het voor Lelystad in ieder opzicht een goudmijn zou worden.
  Hoeveelste leugen en bewijs van incompetentie is dit inmiddels niet?

  reageer
 • Adri

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Goed lezen, Jan!

 • Jan

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  En waar lees je dan dat de kosten van die investeringen niet vooral door de luchthaven, rijk en provincie gedaan worden?

 • Frits1

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Dit is inderdaad de heeeelveelste leugen en bewijs van incompetentie. Daarnaast meent men ook nog boven de wet te staan. Lelystad tel uw zegeningen en laat het vliegveld zoals het nu is. Voor die paar gebouwtjes die leeg blijven zijn prachtige andere oplossingen te bedenken.

 • EB

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Het vliegveld is in achterkamertjes in elkaar getimmerd, waarbij bestaande procedures, rekenmethodieken en EU-regels willens en weten met “listen” zijn omzeild. En ondertussen is het vliegveld aangelegd. En nu de listen door de mand zijn gevallen omdat ons rechtssysteem de trukendoos van Schiphol terecht wijst, is het erg naïef om te blijven roepen dat Lelystad open moet en tegenstanders zeurpieten zijn. Wees blij dat die groepen opkomen voor onze rechtsstaat

  reageer
 • Jan

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Ons rechtssysteem heeft helemaal niets over Lelystad Airport terecht gewezen. De tegenstanders hebben juist elke rechtszaak tegen Lelystad Airport verloren, o.a. over de vermeende vogelrisico's. De stilstofvergunning wordt gewoon aangevraagd nu melden bij de provincie niet meer mag (dat geldt overigens ook voor alle veeteeltbedrijven, wegverbredingen e.d in Flevoland). Waar heb je het dus over?

 • Tinus plotseling 1

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Links geneuzel van de bovenste plank.....

 • Frits B.

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Zo snel mogelijk open en stoppen met dit gezeur.

  reageer
 • Wouter

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Dicht— dicht— dicht →Geen extra vervuiling en gierende herrie in Flevoland!

 • Harry

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Bestuurders van Lelystad en Provincie Flevoland lopen steevast vooruit op de muziek met het geld van de burgerij. Kijk naar nieuwbouw hotel van Van Valk. Daar wordt pas gebouwd als het vliegveld operationeel is.

  reageer
 • Adriaan

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Bas, echt waar? Dat zei die vogel nog pas over 1 juni! En hét jaar daarvoor, en daarvoor, en ....

 • Bas

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Hou op met fake nieuws verspreiden
  Van der Valk begint na de zomervakantie met de bouw!

 • Flopiade

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Gewoon open dat vliegveld. Zijn helemaal gek geworden in dit kikkerland. Brussel beslist schijnbaar alles al in Nederland.
  Toch leuk als er een vliegtuig overkomt terwijl men het niet weet dat ze geen last hebben, en als ze er van bewust zijn is het verschrikkelijk.

  reageer
 • Adri

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Welkom op Brandenburg in de polder!

 • Maartje

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Ik word zo moe van die beroepszeurkousen, activisten, treiteraars en saboteurs in de samenleving, met grote mond denken ze de hele wereld verkleind en volledig van haar glans te kunnen beroven. Triest dat er politici zijn die zich daarmee inlaten.

  reageer
 • Bas

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Zie het verband tussen activisten, saboteurs en de uitspraak van de RVS niet. Ook een minister staat niet boven de wet

 • Adriaan

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Linda,wat een argumenten ineens. Je hebt het toch over de minister die de geluidsberekeningen liet aanpassen, de Brusselse hobbel nog moet nemen, de stikstofhobbel "met een list" probeert op te lossen? Néé, dat klinkt héél betrouwbaar! (NOT)

 • Wouter

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Linda, de bezuinigingen van de afgelopen jaren is de echte crisis. Enorm tekort aan personeel in de zorg, jonge kinderen zitten minimaal een dag per week thuis, honderdduizenden politie onderzoeken blijven op de plank liggen, etc. U zit blijkbaar te vaak met uw hoofd "in de wolken!"

 • Cindy-lou

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Gelukkig denken nog een hoop politici wel aan het milieu en aan de gezondheid van de mensen.

 • Linda

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Tsja Maartje, helaas heeft links de macht in Nederland gekregen, straks zitten we weer in een grote economische crisis. En die zeurkousen op de Veluwe hebben de hele discussie gekaapt. Politici met slappe knietjes en dubbele agenda's doen vrolijk mee! Ik vind tevens dat de minister nu eens moet doorpakken en zich niet moet laten stoppen door de linkse terroristen!

 • Dirk

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  kunnen ze die kloosterziel niet in een klooster opbergen ? , en maar door drammen daar vanuit gelderland , maar straks wel t eerste vliegtuig in en dan hoor je m niet zeuren daar .

  reageer
 • Kees Storm

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Nog steeds oogkleppen op, zucht. En kneuterigheid ten top, het fietspad naar LA is al verbeterd, Haha wat een sukkels in Lelijkstad toch!

  reageer
 • Noor

    Zo 16 juni Zondag 16 juni

  Beste Arend , het was één waterstof bus.

 • Arend

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  Adrie, heb je wat nieuws gemist? De Airport Express gaat met elektrische bussen rijden, en de stadsbussen van Lelystad ook.

 • Adrie

    Za 15 juni Zaterdag 15 juni

  Hh: dus dat busstation midden in het centrum is toch een bron van enorme vervuiling!

 • HH

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Adrie: mooi toch, weg met dat vervuilende en lawaaiige autoverkeer, prima die verbeterde doorstroming voor het openbaar vervoer. Goed ook tegen de stikstof en fijnstof.

 • Adrie

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Sukkels? Wacht maar: hier komt straks een busbaan om het verkeer rond het treinstation helemaal te laten vastlopen!

 • Dr. Jake

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Dat wordt DE aprilgrap van volgend jaar: Lelystad airport open op 1 april 2020. (DUS NIET).
  Waarom niet op 02.02.2020 open ?

  reageer
 • k

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  02.02.2020 wordt het weer gesloten omdat het dan op één groot fiasco is uitgelopen...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert