Man die glazenwasser neerstak moet naar PBC

ALMERE • Vr 14 juni 2019 | 12:19 • Vrijdag 14 juni 2019 | 12:19

Een 36-jarige man uit Almere moet van de rechtbank worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum. De Almeerder zou op 5 maart een glazenwasser hebben neergestoken op straat in de Almeerse Filmwijk. Daarnaast zou hij ook een meisje van 14 hebben verkracht en een paar dagen hebben onttrokken aan het toezicht van haar ouders.

Het meisje was van 2 tot 5 maart bij de man in huis. In die periode zou zij ook seksueel zijn misbruikt door hem. Hij liep op 22 februari bovendien met een mes op zak over de Grote Markt, terwijl dat daar verboden is.

De Almeerder stelde vrijdag in de Lelystadse rechtbank dat hij zich niet kan vinden in de aantijgingen. Het meisje had hij naar eigen zeggen in huis genomen omdat ze geen onderdak had. Van een verkrachting was volgens hem geen sprake.

Aanval op glazenwasser

En de steekpartij voor zijn huis zou zijn gebeurd, omdat hij op dat moment psychotisch was door medicijngebruik. Hij legde de rechtbank uit dat hij een autistische stoornis heeft en het begin dit jaar erg moeilijk had en daarom een nieuw medicijn slikte die zijn psychische toestand aantastte.

Een vrouw met volgens hem 'hogere machten' had hem bovendien wijsgemaakt dat een klusjesman hem zou komen vermoorden. Toen hij de glazenwasser zag, dacht hij dat die voorspelling uitkwam en sloeg toe. Zijn mes belandde in de borst van het slachtoffer, die de steekpartij wel overleefde.

Onderzoek naar psyche

In de gevangenis probeerden deskundigen de psyche van de verdachte in kaart te brengen, maar dat lukte niet. Daarom vroeg de officier van justitie om een opname in het PBC. Op zich had de Almeerder daar wel oren naar, maar de wachttijd van vijftien weken zat hem dwars.

De rechtbank besloot toch tot opname in het PBC en de man moet tot die tijd gewoon in de gevangenis blijven, vanwege de ernst van de zaken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel